Lift „srdcového“ přáníčka

Text a foto Avellana

Tak jsem si tady na blogu potěšila oči – Pettiino srdíčkové přání je opravdu půvabné. A jak už to u nás tvořilek chodí, hned mě napadl lift. No, nevím jestli je to tak docela lift, ale schválně.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budete potřebovat jen bílý papír, distressky, jedno razítko a masku srdce. Dál už je to na každé, jestli se vám bude chtít jen razítkovat, nebo i embossovat, o zdobení nemluvě.

Nejdřív si uřízneme z bílé čtvrtky obdélník velký podle chuti (a podle velikosti masky). Kdo chce, může pracovat i se čtvercem (kruci, jsem jak Jirka Babica :)). Použila jsem obyčejný akvarelový papír. Z dalšího papíru si vytvoříme masku srdce – použila jsem šablonu Cart us, ale klidně bych to vystřihla i od ruky, jsme holky šikulky. Jen použijte papír trošku pevnější, přece jen se od Distress barvy trochu navlhčí, tak ať to dobře sedí. Masku jsem washi páskou připevnila k bílé čtvrtce

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

a to celé jsem si ještě přilepila na podložku, na které patinuji (jsem si ještě nepořídila originál podložku, tak používám obal na papíry).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A teď už jen šmudláme – pěkně od kraje dovnitř, aby se nám neohrnovaly kraje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Možná to trošku mouraté bude, ale to vůbec nevadí – stínování se nám líbí. Až je intenzita barvy taková, jakou ji chceme, odložíme „šmudlátko“ a vezmeme do ruky razítko. Pozor – masku nesundávat! Přes upevněnou masku otiskneme razítko – celé, nebo jen částečně, to už podle libosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Já jsem tady použila Stamp pozitioner (Jitka mívá), to abych si z velkého ornamentu vybrala přesně tu část, kterou jsem chtěla.
Jak už to bývá, jeden nápad vede k druhému – začala jsem tím, že jsem na červené srdíčko (barva Barn Door) narazítkovala motiv stejnou barvou. Bylo to pěkné, ale ne tak úplně. A tady mi poradila Markýza, kterou jsem měla v té chvíli na Skypu „dej tam holografický embossovací prášek“ . Poslechla jsem a podívejte se, jak to ožilo!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Markétko, tímto ti děkuji.
A platí to, co uvedla už Pettie – nejdřív nechat dobře zaschnou podklad (nebo dosušit), až pak razítkovat a embossovat.
Do druhého srdíčka jsem otisk udělala dramaticky černě, přidala jsem „štupování“ černou gelovkou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A na třetí jsem použila průhledný embossovací pudr, nejdřív jsem
razítkovala a barvila až potom (emboss rezist, vždyť víte).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
No, a protože já mám ráda přáníčka přece jen o trošičku ozdobnější, tak jsem si přidala dva maličké motýlky s kamínky a cedulku s textem jsem dala na 3D polštářky.
Takže děkuji za inspiraci, Pettie!

P.S. A kdo říká, že srdíčko musí být jenom červené? V dalším kole si určitě vyzkouším i jiné barvy.