Valentýnské přání

Text a foto Pettie

Kdysi dávno jsem si oblíbila anilinové barvičky. Mají výrazné, syté barvy a pomocí houbičky dělají krásný strakatý efekt, který vypadá ještě líp na strukturovaném papíru typu Dalí. Použila jsem je tedy na Valentýnském přání.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ze čtvrtky Dalí jsem vystřihla srdce a ťupala houbičkou v několika vrstvách anilinovou barvičkou. Aby byla barva opravdu sytá, dávala jsem málo vody. A aby nabyla barva jednolitá, ale strakatá, ťupala jsme někde víc, někde míň, někde přidala víc barvy nebo ťupala houbičkou jen s malým množstvím vody.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nabarvené srdíčko jsem důkladně vysušila pomocí embossovací pistole. Můžete samozřejmě nechat i usušit na vzduchu, ale dejte pozor, ať je vysušené pořádně. Jakákoli vlhkost vám způsobí problémy při embossování (již dříve vyzkoušeno 🙂 ). Na dokonale usušené srdíčko teď můžeme použít horké embossování. Otiskla jsem razítko potřené embossovacím inkoustem, posypala bílým embossovacím práškem a zatavila pomocí embossovací pistole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ze čtvrtky Dalí jsem si uřízla obdélník o něco menší než je velikost korpusu přání a obarvila jej hnědým odstínem distress inkoustu. Okraje většinou nechávám tmavší, střed světlejší.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na tento obdélník jsem narazítkovala text razítkem od Kety a zezadu přilepila pomocí oboustranné pásky tenkou bílou stuhu. Teprve pak jsem obdélník přilepila na základ přání.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Srdíčku jsem zdrsnila okraje hranou nůžek (použít můžete samozřejmě i originální ničič na okraje papírů a fotek) a pak zase zjemnila čárou po jeho obvodu nakreslenou bílým gelovým perem a několika bílými půlperličkami. Pomocí 3D pěnové pásky jsem srdíčko nalepila na přání. Nakonec jsem ozdobila bílým gelovým perem a půlperličkami i samotný základ přání.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Předběžně přeju krásného Valentýna 🙂