Birmingham… DEN PRVNÍ A DRUHÝ

Foto a text Aktijka, vkládá Kiarka 🙂

Od června jsme s holkama plánovaly, těšily se … a nyní je to tu 🙂 Den D a my odlétáme. Já, Pettie a Katie jsme v Bratislavě a netrpělivě vyhlížíme letadlo. Měla s námi letět i Limetka, ale ta bohužel z technických důvodů nemůže (za rok slibuji, že si to s ní zopakuji :-))

Teď už jen narvat  palubní kufry do jejich koše …  snad se nám tam ty naše kufry vlezou … za chvíli letíme (5.11. – 14:30)

… minule do Birminghamu letěla poprvé Píďa, tentokrát Pettie :-).

… po příletu rychle kontakt s rodinami, že jsme v pořádku :-). Wifi je nově už ve všech pokojích, tak nemusíme běhat na letiště. Vše, včetně výtahu tu je na kartu a poprvé přivolat výtah je na několik pokusů, pomoc recepční a znovu zkoušení a zkoušení … Ale to jsme v únoru řešily taky.

… večer jsme ještě vyrazily na „kešky“ (pozn. viz. geocaching). Katie je velký odborník a já jen koukám. Je sranda to hledat … „kešky“ budou asi jako doprovodný program :-).

Ve středu nás čeká volný den ( kromě „kešek“ ) máme v plánu prohlídku Birminghamu – centrum. Veletrh je až ve čtvrtek a v pátek, tyto dva dny Vám doufám přineseme nějaké ty novinky z kreativního světa.

TEĎ (23:50) … Víte co dělá Pettie a Katie? Řeší šifry na další „kešky“.

A MÁME TADY DALŠÍ DEN …

Dnes celý den pršelo :-(. Koupily jsme si za 6 liber celodenní jízdenku na vlak a jely jsme vlakem do čokoládovny www.cadburyworld.co.uk

Za 15liber jsme si koupily vstupenky a se spoustou školních výprav jsme se vrhly na prohlídku. Nejdřív byla prohlídka, odkud se vozí kakaové boby … pak trocha historie továrny …

Pak byla opravdu skvělá prohlídka současné výroby čokolády. Tam se bohužel nesmělo fotit … to by totiž byly naprosto dokonalé fotky, jak se jim zasekla linka a tabulky čokolády jim padaly z kontejneru na zem. Nevěřícně jsme stály a koukaly na to, jak v klidu čokoládu sbírají a hází do koše …

Ke konci prohlídky byla další ochutnávka čokolády a projížďka v autíčcích čokoládovým městečkem.

Prohlídka to byla hodně dlouhá a náročná :-).

Pak už jsme si jen pohrály na trenažérech s čokoládovými kuličkami 🙂 … (zleva Katie, já a Pettie)

… a v místní prodejně nakoupily domů spoustu čokolády :-).

Odpoledne jsme už jen vyrazily na nákupy do Bullringu a na hledání dalších kešek. Kattie má dnes další dvě.

Tady na fotce jsou holky v akci při luštění šifer na další souřadnice.

Zítra už náš čeká veletrh :-).