Tak jde čas :)

Text a foto Valilu

Pojem ČAS je tak abstraktní a všudy přítomný, že se mi vetřel i do scrapování 🙂
Chci se s vámi podělit o výrobu stránky, kterou jsem vytvořila pro moji dceru do alba.

K vytvoření stránky jsem potřebovala: čtvrtku světlé barvy, potřeby na embosování, razítka, ozdoby, výseky, svorky s motivem času, razítkovací barvy Distress, roler z DM (nesmí chybět), samozřejmě fotografie, a cyklistické pastorky (to slovo mě vždycky rozesměje 😀 ).
Pastorky mají krásně ozubený obvod a poslouží k imitaci do stroje času 🙂

Jsou to ty kolečka na, kterých je řetěz. Mám doma vášnivého cyklistu a měla jsem to štěstí, že mi půjčil jedny vyřazené pastorky k tvoření. Pastorky je nutné očistit a odmastit. Čistila jsem je jen na sucho hadrem a potom jsem je několikrát omyla jarem.

Nejdříve jsem rozřezala na proužky fotografie, a na sucho jsem si vytvořila kompozici stránky. V mém případě mám fotografie z období prvního roku. A mám 13 fotek, protože jsem tam zařadila první a poslední fotku z měsíce, kdy se nám Anež narodila, tedy poslední foto je z narozenin :). Fotka má 5×5 cm.

Dále přišlo na řadu embosování. Orazítkovala jsem pastorek, otiskla, zasypala embosovacím práškem a zahřála pistolí. Tradááá pastorek…docela se to i povedlo, otisk není úplně „čistý“, ale to vůbec nevadí. Na opak je to možná i hezčí.

Teď jsem celou čtvrtku ošmrdlala Distresskami. Použila jsem odstíny: rusty hinge, walmut stain, wild honey, brushed corduroy. Jako pomůcku jsem použila Ranger držátko.

Na připravený podklad jsem si zase vrátila na sucho fotky a ozdoby, a přemýšlela o dalším zdobení. Na řadu přišlo opět embosování. Tentokrát jsem použila razítko hodin (na obrázku vlevo). Pak jsem vystřihla z papíru motiv hodin, o inkoustovala je Distresskami.

Dále jsem rozřezala fotky na jednotlivé čtverce, na podklad rozmístila výseky ozubených koleček, občas jsem otiskla razítko, a zdobila a zdobila, a ladila k obrazu svému 🙂

Konečná podoba stránky.

Průřezovou stránku portrétů vašeho dítěte můžete ztvárnit určitě mnoha způsoby.

Máte – li třeba dítko starší 10 let, portrét z každého roku (např. z narozenin) bude taky pěkná podívaná na proměnu z miminka k desetilété slečně nebo klukovi 🙂