Tipy na svatební přáníčka

Text a foto Helxine

Kolegyně z práce mě oslovila, jestli bych jí neuděla nějaké svatební přáníčko pro její sestru, která se vdává. Svatebních přání jsem moc neudělala, takže to byla pro mě výzva –  zkusit si něco nového. Jako první jsem samozřejmě brouzdala po internetu a hledala inspirace. A aby si kolegyňka mohla vybrat, udělala jsem přání hned čtyři. Třeba vás budou inspirovat, tady jsou:

1.

Na smetanový základ přání jsem nalepila bílou čtvrtku, kterou jsem na spodním okraji ozdobila výsekem z raznice. Do levého spodního rohu jsem nalepila přes sebe dva výseky smetanové barvy z Big Shotu a přes ně tři vlastnoručně vyrobené bílé růžičky z papíru, které jsem ještě „vylepšila“ třpytivým lepidlem. Hlavním motivem přání je velké srdce vyříznuté taktéž na Big Shotu. Jeho okraje jsem také natřpytila a dovnitř nalepila siluety ženicha a nevěsty. Celé přání je dozdobeno falešným šitím a nápisem „Novomanželům“ v ozdobném rámečku.

2.


I na toto přáníčko jsem použila jako základ smetanové čtvercové přání. Doprostřed, kousíček od všech okrajů jsem nalepila bílou čtvtku, kterou jsem po celém obvodu zpestřila falešným šitím. Ze smetanové čtvrtky jsem si udělala pozadí tak, že jsem ji naembosovala v Big Shotu v květinové kapse a posela maličkými samolepícími bílými půlperličkami. Pod toto jsem nalepila proužek smetanové čtvrtky ozdobené taktéž falešnm šitím a řadou bílých půlperliček.  Do levého spodního rohu jsem obtiskla razítko „každý den je DAR“. Hlavním motivem přání je razítko nevěsty, které jsem decentně vybarvila akvarelovými pastelkami a rozetřela vodním štětcem, dále jsem v určitých partiích zdobila třpytivým lepidlem.

3.


Základem tohoto přání je tentokrát bílé obdélníkové přáníčko. Jako základ je nalepená černá čtvrtka a přes ni zase bílá, vždy o něco menšího rozměru. Na spodním okraji je nalepená bílá bordura z Big Shotu, kterou jsem podlepila černou čtvrtkou a kolem vystřihla tak, aby kousek černé přečníval. Navíc jsou středy vějířků dozdobeny velkými bílými půlperličkami. Ve středu přáníčka jsou dvě srdce bílé barvy, které jsem „vybigšotovala“ a ještě naembosovala v kapse. Taktéž jsou podlepená černou čtvrtkou a kolem obstřižená. Aby vyniknul naembosovaný motiv, objela jsem kontury třpytivým lepidlem. Zbytek zdobení je moje vlastní fantazie – namalovala jsem různé krucánky tenkým černým linerem a dozdobila půlperličkami a kapkami třpytivého lepidla. Ručně jsem si vyhrála i s nápisem „hodně štěstí“ /štěstí je podle šablony/.

4.


Jako základ posledního jsem použila oblélníkové přání bílé barvy – navysoko. Jako podklad jsem nalepila smetanovou čtvrtku a po celém obvodu jsem nakreslila falešné šití. Pak jsem si z bílých čtvrtek udělala pomocí Big Shotu a embosovacích kapes čtvrtky zdobené, které jsem rozřezala na menší čtverečky. Ty jsem nalepila kousek od sebe vodorovně a svisle ve třech řadách, v mezerách jsem opět použila falešné šití. Přes tuto „šachovnici“ jsem nalepila veliké bílé srdce z Big Shotu podlepené smetanovou čtvrtkou a po obvodu ozdobené malovaným šitím. Uvnitř srdce jsem nakreslila motiv ženicha a nevěsty, který jsem našla na netu a „s dovolením“ obkreslila a vybarvila – ženicha černou fixou a nevěstiny šaty třpytivým lepidlem. Přidala jsem ještě dva hřebíčky ve tvaru srdíček červené barvy. Pod tímto motivem je nalepená bílá bordura z Big Shotu ve tvaru vějířků zdobená ještě bílými půlperličkami a nad ní je nalepená smetanová vlnka a stuha drobných bílých kytiček z galanterie. Razítko „gratulace“ jsem obtiskla do prázdného prostoru úplně dole – černou barvou.

Tak….a to je vše….třeba nějakou z vás inspiruji anebo navnadím na to, aby si nějaké to svatební přání zkusila….tvoření zdar a hodně úspěchů přeje Pavlína /helxine/.