COLOR EMBOSS RESIST… vyzkoušejte s Katuan :-)

Foto a text Katuan

Nebudu se pokoušet o krkolomný překlad. Jistě všichni znáte „resist embossing“, kdy se naembosuje, nejčastěji bílou barvou, motiv a pak se barvičkami vybarví zbytek. Kde je emboss, barva se nechytne a naopak. Dnes zkusíme tuto techniku ještě více oživit o barvičky.

Budeme potřebovat vše, co je na fotce níže. Nějaké barvičky, černou barvu, razítko a vše na emboss + průhledný prášek, který mi z fotky vypadl 🙂

Bílou čtvrtku si pošmudláme barvičkami. Je jedno jaké značky, ale s Distress se šmudlá nejlépe.

Pokud se nám zdají přechody ostré, použijeme rozprašovač s vodou. Distress barvy se nám do sebe trošku vpijí.

V dalším kroku musí být papír suchý. Takže ikdyž jste nepoužili vodu, doporučuji jej vysušit embossovací pistolí, nebo chvíli počkat, aby se nám prášek nepřichytil na vlhké místa. Pak si vybereme motiv, který naembosujeme průhledným práškem na celé pozadí. Já zvolila motýlka.

Pak si vezmeme nějakou tmavší barvu. Já zvolila černou Memento, ale můžete použít jakoukoliv jinou – třeba hnědou, či tmavě modrou. Nedoporučuji barvu StazOn, je velmi tmavá a zakryla by vše, a vypadalo by to jako parte. My chceme, aby i pod tou černou prosvítaly barvy.

Sice se Vám může zdát, že je vše tmavé, ale stačí pár detailů bílou gelovkou, veselá mašlička a pár kamínků a je hotovo  🙂