Motýlkování

Text a foto Katuan

Během zkoušek mám stále pocit, že musím něco dohnat. Pocit, že nestíhám a že toho mám plno. Tento pocit si kompenzuji tvorbou. Zkouškové je u mne vždy plodné 🙂


Dnes Vám ukáži malou hromádku motýlkových přání (jednu z mála hromádek 🙂 ). Výroba není nijak složitá, proto jsem si naplánovala hned čtyři kousky. Budete potřebovat decentní papír, pastelky a razítka motýlků. Nemám moc scrap vybavení, proto tak málo pomůcek.

Papíry jsem si nařezala na velikost přáníčka a bílé proužky papíru na výšku 5cm a délku také podle přání. Natiskla jsem na ně tři motýlky. Největšího doprostřed a dva malé po bokách. Stejný počet motýlků jsem si natiskla i na druhý papír. Jedny budou jako podklad a další se vyřežou a přilepí pro 3D efekt.

Pomocí Glosy Accens jsem velkým motýlkům, kteří se poté vyřežou, zvýraznila tečky na křídlech. Barva se nám tam poté neuchytí a tečky zůstanou krásně bílé.


Než nám Glosy uschne, můžeme pomalu vybarvovat podkladové motýlky na pruhu.


Pak i třeba menší motýlky na vyřezání. Po vybarvení jsem si vzala černý fix a zvýraznila tělíčko. Na detailu fotky můžete vidět, že jsem kromě vybarvení tělíčka také udělala tečky na křídlech. U tělíčka hustě a dál už jen pár. Tyto tečky nám krásně a jednoduše vykouzlí malý 3D efekt.


Mezitím nám Glosy uschne a my můžeme vybarvit i velké motýlky.


Pak už jen nalepit doprostřed. K přesnému měření bez tužky používám podložku na řezání. Jsou tam krásně dvě osy v centimetrech. Vím, že podklad má 10cm, pruh s motýlky 5cm, tím pádem mi vychází na každou stranu 2,5cm. Díky této podložce vím, že budu mít vše rovně. Stačí přání umístit do bodu 0,0 a pak se jen držet čar.


Pro ty šťastné, co mají šicí stroj bude hračka všechny přání prošít. Pro ty, co ho nemají, musí ručně.


Po dlouhém šití všech čtyřech přáníček přichází konečná část. Natisknout text a pomocí 3D gelových kapek přilepit vyřezané (vystřihnuté) motýlky.


Pak už se jen snažit přáníčko pěkně vyfotit 🙂