Návod na „šejkr“ neboli chrastidlo

Text a foto Pona

Dlouho jsem plánovala udělat si přání právě s touto ozdobou. V mém případě jak jinak, než s razítkem Magnolia uvnitř.

Budeme potřebovat přístroj big shot, vyřezávací šablonu, např. ve tvaru oválu (dle velikosti motivu uvnitř), čtvrtku nebo pevnější papír, pevnější průhlednou folii (já koupila běžně v papírnictví), 3D samolepící čtverečky, drobné ozdoby – já zvolila maličké korálky a glitrové ozdoby ve tvaru hvězdiček, motiv – razítko dovnitř dekorace


Na přístroji big shot si vyřízneme celkem 3 vybrané šablony. 2x z pevnějšího papíru a 1x z folie.

Ozdobný okraj z folie odstřihneme, stačí nám jen ovál. Jednu šablonu z pevnějšího papíru také upravíme. Potřebujeme, aby měla jen okraj a uprostřed byla nalepená  upravená folie. To bylo trošku pracnější – pomohla jsem si folií, přikládala jsem ji kousek od ozdobného okraje a tužkou malovala asi 0,5cm od okraje obrys oválu. Musíme počítat s tím, že se nám pod tento okraj mají vejít 3D čtverečky, tak, aby nikde nevykukovaly. Pak jsem podle čáry ovál vystřihla a na spodní stranu vystřihlé šablony přilepila průhlednou folii. Lepila jsem lepidlem Glossy accent.


Na spodní stranu šablony s folií začneme lepit těsně vedle sebe (aby ozdoby uvnitř neměly kudy vypadnout) 3D čtverečky. Je to piplačka, já použila přesně 58 čtverečků.

A rovnou si upravíme i spodní šablonu, na které bude naše razítko. Já ji ještě polepila kostičkovaným papírem, který se mi bude hodit na připravené přáníčko. Pak už jsem nalepila vybarvenou Magnolku. Vybarvuji barvami Distress Ink (postup najdete tady).


Nyní už máme vše nachystáno a přijde na řadu opatrné naskládání (stačí malé množství) korálků a hvězdiček. Musíte je rozprostřít do plochy, aby se dala navrch přilepit horní šablona s folií.


A máme hotovo.


Já jsem ještě z boku po celém obvodu 3D čtverečků nalepila uzoučkou stuhu, aby čtverečky nebyly vidět. Ale není to nutné.


Pak už jsem hotovou dekoraci přilepila na připravené přáníčko.

Tak vzhůru do toho, nic to není.