CO POUŽÍVÁ SCRAPAŘKA… Markýza

Foto a text Markýza

1. Jaký projekt vystihuje vaši tvorbu?
Jsem přáníčková, stránky jsem zkusila, ale nějak to není moje parketa, i když je od jiných scrapařek obdivuji. Dlouho jsem se hledala, miluju vintage styl a zdobení. Kamínky, perličky, kytičky, zkrátka slovy mé přítelkyně Avellany „Já su Zdoběna“ 🙂


2. Jakou používáte řezačku?
Řezačku nepoužívám, mám levnou řezačku z Německa, je nepřesná a protože hodně podrámovávám, potřebuji přesný řez. Nejlépe mi to jde s řezákem a pravítkem.

3. Nejoblíbenější razítkovací barvy

Jednoznačně Distress polštářky, stále ještě nemám celou paletu a samozřejmě po ní toužím. Dále na obrys pro vybarvování mám černý Versafine.4.Jaké používáte lepidlo?
Lepidla jsem si už vychytala, nejvíc používám na lepení základů na kostry přáníček oboustranku, nebo roler z DM. Na kytičky, kovové ozdoby mám vyzkoušené a velmi oblíbené pastové lepidlo UHU stic, kupuju si jej v Rosmanu v Německu. Po zaschnutí zprůhlední a báječně drží. Ještě pouívám Herkules, 3D čtverečky a teď mám velice oblíbené lepidlo Tacky Glue. Lepení není nikdy dost. 🙂

5. Jaká používáte alba?
Tak tady nemám co psát,alba nedělám,ale otázku jsem nechtěla jen tak přejít 🙂

6. Jaké techniky používáte?

Mám moc ráda embosování. A to jak horké, tak i na BS. Ráda ničím papír ničičem od TH, moc mě baví různě šmudlat Distress inkousty. Právě teď jsem ve fázi, kdy se učím vybarvovat obrázky akvarelkama. Stále se učím a zkouším. Číslo jedna je u mě Big Shot, řezací šablony všeho druhu, to je velká láska.

7. Jak píšete texty?
Texty na přáníčka převážně tisknu razítky od Kety, zkoušela jsem psát text i ručně. Pořídila jsem si u Jitky řezací a embosovací sadu písmen od Cutle Bug, je nádherná, písmenka jsou malá v kolečku, na přání dokonalá.

8. Embosování
Mám horkovzdušnou pistoli a několik embosovacích prášků, nejčastěji používám barevný Distress inkoust, který posypu průhledný embosovacím práškem. Nádherně se barva zvýrazní. No a samozřejmě embosovací kapsy do BS, jsou skvělé, mám různé motivy a všechny mám moc ráda.
9.Razítka
Razítka jsou velká vášeň, zbožňuju razítka Crafty Individuals pro jejich romantičnost, sady Artemio, dřevěná razítka Hero Arts. Zkrátka razítka miluju a jaké se mi dostane do ruky, to vyzkouším 🙂