„Distress“ přání s embossováním podomácku :)

Text a foto Pettie

V poslední době jsem si oblíbila barvení pomoci Distress Ink. Oblíbila jsem si je natolik, že občas se mi dokonce stane, že na přání nepoužiju žádný jiný papír než bílý, který obarvím právě pomocí Distress Ink. Posledně jsem takto vytvářela přání do jedné liftovací soutěže.

Bílému základu přání jsem pomocí aplikátoru obarvila okraje několika odstíny Distress Ink tak, aby výsledek nebyl striktně jednobarevný. Na menší obdélník bílé čtvrtky jsem jen natiskla pozadí pomocí razítka Hero Arts a oinkoustovala okraje opět několika odstíny Distress Ink, tentokrát více do modra.

Takto připravený obdélník jsem chtěla přilepit na základ přání, ale zdálo se mi, že přímé nalepení nebude vypadat tak zajímavě a použití 3D čtverečků už by bylo zase moc. Vypomohla jsem si tedy čtvrtkou zkaženou mými předchozími pokusy a vlepila mezi obdélník pozadí a základ přání. Pozadí pak nad základ přání mírně vystupuje.

Čtverce jsem rozměřila podle připraveného pozadí a nařezala opět z bílé čtvrtky. Na předloze přání se mi líbila úprava čtverců, která spočívala v tom, že měly jakýsi embosovaný (ustupující) okraj, který tvořil na čtverci nenápadný rámeček. Vzpomněla jsem si, jak jsem kdysi dávno dělala pokusy s Big Shotem. Vyřezala jsem si menší a větší vroubkované kolečko, přiložila je na sebe, podložila riflovinou, dala mezi vyřezávací desky a projela Big Shotem. Menší vroubkované kolečko se „otisklo“ do většího a měla jsem vroubkované kolečko s embosovaným okrajem 🙂

Stejně jsem si teď upravila i čtverce. Připravila jsem si šablonu rámečku. Vnější rozměr je o něco větší, než jsou čtverce, které chci použít na přání, a vnitřní rozměr o kousek menší (cca 2,5 mm na každé straně).

Sendvič jsem vytvořila takto: Multipurpose Platform (vše „zavřené“), řezací podložka, dvojitě tenká riflovina, rámeček, čtverec, řezací deska. Projela jsem Big Shotem a čtverec tak získal nenápadný rámeček a také trochu viditelný vzor rifloviny 🙂 (Mimochodem z rámečku vznikl takto hezký embosovaný rámeček, který nebude problém použít na dalším přání 🙂 )

Na čtverce jsem narazítkovala různé vzory pomocí Distress Ink a okraje oinkoustovala.

Přilepila jsem je na přání pomocí 3D čtverečků a na každé jejich straně pojistila ještě kapičkou laku Glossy Accents. Přilepené čtverce tak budou dobře držet i po delší době.

Přání už pak stačilo dozdobit kytičkou se třpytkami (starý lak na nehty), knoflíkem a textovým razítkem od Kety.