CO POUŽÍVÁ SCRAPAŘKA… Milka

Foto a text Milka

1. JAKÝ PROJEKT VYSTIHUJE VAŠI TVORBU…

Tvořím téměř výhradně stránky do alba. Alba nejsou tematická, stránky řadím chronologicky, takže spolu většinou vůbec nesouvisí a není nic, co by je nějak spojovalo. Ráda zkouším nové věci a ve scrapu tomu není jinak, takže nemám vyloženě vyhraněný styl, ale v poslední době mám ráda „vzdušnější“ stránky.

Třeba toto je styl, který mám opravdu ráda:

2. JAKOU POUŽÍVÁTE ŘEZAČKU, TYP A ZKUŠENOSTI?

Řezačku nepoužívám. I když jsem jí krátce měla, většinou jsem stejně dala přednost pravítku, tužce a nůžkám. Teď už řezačku nemám a nechybí mi.

3. NEJOBLÍBENĚJŠÍ RAZÍTKOVACÍ BARVY… značky + barvy?

Mám ráda Memento, Color Box a Versafine, vybírám podle potřeby a barev. Nejradši a nejčastěji ale používám asi černou a hnědou, hlavně na patinování okrajů.

4. JAKÉ POUŽÍVÁTE LEPIDLO?

Téměř všechno lepím obyčejnou oboustrannou lepicí páskou, kterou kupuji v papírnictví. U některých drobností si výjimečně občas pomohu Herkulesem (kytičky) nebo tavnou pistolí (kovové komponenty). Na trojrozměrné efekty používám 3D pěnové lepicí čtverečky.

Zde jsou papírové čtverečky lepené 3D pěnovými lepicími čtverečky a dřevěné lakované trojúhelníčky oboustrannou lepicí páskou:

5. JAKÝ PREFERUJETE TYP ALBA, VELIKOST?

Mám ráda 12″ formát, protože se mi na něj vejde spousta fotek a pořád zůstává dost místa, aby byly vidět i krásné papíry… 🙂 A jelikož mám ráda všechno sjednocené, tak mám všechna alba třicítková se složkami.

Jiné formáty prakticky nedělám. Zatím jsem dělala jen jedno minialbum pro přítelovu babičku k devadesátinám (A5 na šířku) a pak si, když si to příležitost žádá, vyrábím cestovní deníky (+/- formát A5)

6. JAKÉ TECHNIKY POUŽÍVÁTE?

Ráda zkouším nové věci, nicméně málo co mě uchvátí natolik, abych se k tomu často vracela. Ráda bych zkusila práci se šablonami a strukturovací pastami, ale zatím nemám odvahu ani lektorku… 🙂

Co mám ráda a k čemu se vracím? Gesso, razítkování a ruční i strojové šití.

Gesso a mé oblíbené pozaďové textové razítko…

Razítkování a ruční šití…

Strojové šití…

7. JAK PÍŠETE JOURNALING (TEXTY)?

Nadpisy buď skládám ze zakoupených písmenek (nejradši mám ta od Kety) nebo tisknu na tiskárně a vystřihuji. A protože moje písmo je strašné, tak i klasický journaling tisknu. Ručně píši naprosto výjimečně, vlastně jen datum nebo něco podobně maličkého.

8. EMBOSSOVÁNÍ… CO NA NĚJ POUŽÍVATE?

Embossování na stránkách používám opravdu výjimečně, nemám žádnou mašinku a na to horké ani horkovzdušnou pistoli. Zatím mi velmi dobrou službu dělá elektrická plotýnka a zkoušela jsem i toustovač… 🙂 Prášek mám jen černý a bílý.

9. JAKÁ RAZÍTKA MÁTE NEJRADĚJI (MOTIVY, TEXTY…)?

Preferuji razítka silikonová nejen kvůli ceně, ale především proto, že je skrz ně vidět, kam motiv otiskávám. U gumových se nikdy neumím trefit… Textová razítka nepoužívám, vlastně ani žádná nemám. Jediné textové razítko, na které si teď vzpomenu, je pozaďové. Sice je jediné, ovšem mé oblíbené. 🙂 Jinak mám ráda texturová razítka, různé rámečky a oblíbenou mám jednu sadu od Tima Holtze, v níž je třeba i mé oblíbené razítko kaňky.