3D přání … vánoční příběh

Text a foto Pona

Dneska jsem dokončila další své skládané 3D vánoční přání pro mou sestru a její dvě úžasné holčičky a rozhodla jsem se, že se s vámi podělím o postup práce. Rovnou vás tak seznámím s postavičkami, které mě naprosto uchvátily- razítka Magnolia. Ve světe velmi populární, u nás zatím téměř neznámé.

Připravila jsem si vše potřebné – bílé skládané přání 8“x8“ (20,3×20,3 cm), papír se zimním motivem, razítka Magnolia (všechny jsem nefotila), vyřezávací šablony do Big-shotu – sněhové vločky (T.Holtz) a lampu s kočkou ( Magnolia), barvy Distress Ink  a na dozdobení kousek krajky.

Narazítkovala jsem si razítka, která se mi budou hodit a vyřezala motivy ze šablon. Na razítkování používám akvarelovou čtvrtku gramáže 250 nebo 300. Velmi dobře se na ní barvy rozmývají.

Na obě části skládaného přání jsem nalepila papír se zimním motivem.

Na zadní část přání jsem z tmavšího odstínu papíru přilepila kapsičku, do které na závěr příjde visačka s blahopřáním. Ze strany jsem ji trochu „poničila“ ničítkem na papír. Na spodní okraj kapsičky jsem přilepila vločky z vyřezávací šablony.

Pak přišla fáze, kterou miluji- vzala jsem do ruky štětec a pomocí „Distressek“ vybarvila natiskané motivy. Barvičky si vždycky po kapkách dám do paletky. Ano vím, Tildy (což jsou ony Magnolia panenky) nemají nos a pusu. Ale to je záměr od autorky, která tyto postavičky vymýšlí. Výraz jim můžete dát sami. Já ponechávám takto, přijdou mi tím originální.

Třpytky a sníh na stromech jsem udělala pomocí třpytkového lepidla .

Pak jsem vše vystříhala.

A jde se na skládání příběhu , který se bude odehrávat na zadní straně přáníčka. Poskládat, přilepit – něco lepím samolepící oboustrannou páskou v roleru , něco na 3D čtverečky a krajku tavnou pistolí. A je hotovo.

Přední strana přání je o dost menší – bude to raz dva. Nalepím stromy, Tildu s rolničkami a na horní okraj krajku s bambulkami.

K Vánocům patří andílci, mám je ráda, tak nemůžou chybět ani na tomto přání. Přijde na řadu visačka. Jednoduchá z papíru, který ladí k přání a až na vršek Tilda-andílek – ten pak bude vykukovat nad střechou. Dozdobím kovovou vločkou.

Už chybí jen popřát „Veselé Vánoce“ – jak jinak, než za pomoci Keta razítek a kam? Přeci na druhou stranu visačky. Papír byl oboustranný, tak se nemusím trápit s motivem a jen obarvím okraje bílého štítku razítkovací barvou Distress Ink.

A příběh je hotový. Teď můžete zkusit vy, ten svůj vlastní. Magnolia razítek je ohromné množství a určitě vám je pomůže Jitka z „hurá papíru“ sehnat.