PŘÁNÍ S DVĚMA KAPSAMI …na poukaz, peníze…

Text a foto Pettie

V dnešní době už není výjimkou, že jako dárek dáváme peníze nebo dárkový poukaz. I takový dárek můžeme pěkně zabalit. Lidé už vymysleli spoustu způsobů, jak předat třeba zrovna peníze. Ať už hezky nebo vtipně. Peníze a poukazy můžete předat i ve formě přáníčka, uvnitř kterého je kapsa na vložení. Mě však zaujal ještě jiný nápad.…

Moc se mi zalíbilo přáníčko od Helxine. Přáníčko není otevírací, takže kapsy nejsou uvnitř, ale jsou umístěné na přední straně přáníčka. Jedna může sloužit právě ke vložení peněz nebo poukazu, ve druhé je ozdobná kartička s textem přání.

Jako podklad jsem použila základ obdélníkového přání, ze kterého jsem ustřihla roh tak, aby po přilepení vznikla kapsa. Já jsem ale chtěla kapsy dvě, proto jsem ze čtvrtky vystřihla obdélník o velikosti přáníčka a ustřihla trojúhelník tak, aby po vložení do prvního základu vznikla ještě druhá kapsa – o něco větší.

Pokud se vám nechce přemýšlet a rozměřovat, použijte tento nákres s rozměry 😉

No a dál už je to jednoduché: ozdobíte, slepíte, doděláte visačku a hotovo 🙂

Já jsem se rozhodla pro obrázek Gorjusky a růžovo-hnědou kombinaci. Gorjusku jsem natiskla černým Staz Onem, aby se otisk při vybarvování nerozmazal. Pak jsem obrázek vystřihla a vybarvila pomocí vodního štětce a akvarelových pastelek. Okraje jsem oinkoustovala Distress inkoustem v odstínu Vintage Photo, abych zakryla bílé okraje papíru po stříhání a sjednotila okraj.

Dál jsem vybrala dvě čtvrtky, které jsem chtěla použít. Bohužel se mi nepodařilo ve svých zásobách najít vhodný podkladový papír. Na řadu tedy přišel opět Distress inkoust v odstínu Vintage Photo. Tím jsem pomocí tupovací houbičky obarvila ty okraje obou připravených dílů, které budou vidět i po nalepení čtvrtek (okraj bude cca 2 mm, ale barvila jsem raději více).

Nařezala jsem jednotlivé části hnědé a růžové čtvrtky k polepení základu a kapsy a oinkoustovala jejich okraje. Hnědou čtvrtku opět odstínem Vintage Photo, růžovou odstínem Barn Door.

Vše jsem pak přilepila na základ přání a podklad pro vnitřní kapsu a přidala borduru vystřiženou ozdobnými nůžkami.

Vnitřní kapsu jsem pak vlepila tak, že jsem její okraje, které měly být přilepeny, potřela lepidlem Crakle accents a přilepila na základ přání. Toto lepidlo používám nejen na korálky a další ozdoby, ale i na lepení čtvrtek v místech, které mají držet opravdu pevně. Poté jsem potřela opět okraje vnitřní kapsy určené k přilepení a přání „zavřela“ a zatížila, aby vše lépe přilnulo a kapsy se neodlepovaly.

Na kartičku, na které má být později text přání, jsem měla dva hlavní nároky:

  • světlý, nejlépe bílý obdélník pro napsání textu,
  • růžový podklad (nejspodnější obdélník), aby visačka po zasunutí do kapsy na hnědém podkladu dobře vynikla.

Použití hnědého vzorovaného papíru mezi těmito dvěma už vyplynulo samo, protože mám ráda, když barvy pěkně vyniknou a nesplývají. Obdélníky jsem nastříhala tak, aby výsledná velikost visačky byla asi 6 x 9 cm, rohy jsem zakulatila pomocí raznice a okraje oinkoustovala stejně jako u samotného přání. Bílý papír na text příliš „zářil“, a tak jsem okraje a nakonec i celý obdélník oinkoustovala Distress inkoustem v odstínu Antique Linen. K dozdobení jsem použila růžovou kytičku, která bude zároveň sloužit k vytažení kartičky. Kytičku jsem pomocí hřebíčku upevnila na hnědý papír, aby se po nalepení na růžový podklad nožičky skryly mezi tyto dvě vrstvy.

Na připravené přání jsem přilepila obrázek Gorjusky pomocí 3D čtverečků a také kytičku.

Visačka s textem přání se jednoduše vsune do jedné kapsy, do druhé kapsy pak poukaz nebo peněžní dar.

Když jsem toto přání podle obrázku od Helxine vyráběla, neměla jsem tušení, jak je vyráběla ona. Až později jsem se dověděla, že ho vyráběla úúúplně jinak 🙂 Kdo je zvědavý, tady máte video pro inspiraci:

Hezké tvoření přeju 🙂