Malý scrapbookový večer v kavárně… v Havířově

Foto a text Alchita

Každý měsíc se scházíme v kavárně v Havířově a u čaje a kávy odpočíváme, povídáme si a jako bonus společně něco hezkého tvoříme. Šijeme, plstíme, lepíme mozaiku, zaléváme křišťálovou pryskyřici, drátkujeme i zdobíme perníčky… Už potřetí jsem do programu zařadila také scrapbook. Tentokrát přímo na vyžádání. Našlo se totiž hned dvanáct úžasných dam, které se toužily o scrapbooku dozvědět více a chtěly mít možnost si jej vyzkoušet.

Některá děvčata přišla už neskutečně připravená. Krásné zásoby pomůcek i materiálu omráčily nejen mě, ale i Jíťu a Ekulku, které mi už tradičně přišly pomoct. Tímto jim děkuji za jejich čas, ochotu a trpělivost a děkuji Aktijce za tak úžasné materiálové zázemí, které díky jejímu obchůdku všechny máme.

Pro každou z děvčat jsem připravila malý balíček inspirovaný jarním srazem. V něm byla černá a bílá čtvrtka, kytičky, brads, knoflíky a k dispozici několik sad krásných vzorovaných 6“ čtvrtek.

Ač se nepovažuji za žádného profíka, troufla jsem si tentokrát na malý úvod a ukázku pomůcek a materiálu z vlastních zásob. Dobře si totiž vzpomínám, jak mě tyhle věci zajímaly a fascinovaly při mých začátcích. Jak jsem posvátně hladila Jíťina alba a postupně díky ní odhalovala všechny “záhady„ – jak dosáhne člověk toho, aby byl nadpis na každé stránce jiný (to mě v začátcích trápilo asi nejvíc :-D), jak ohromné jsou možnosti a jaké fígle se dají ve scrapbooku použít.

Jíťa připravila předlohu na základě jedné ze svých stránek a společně jsme se vrhly na tvoření. A jak to novopečeným scrapařkám u nás v Havířově šlo, to už posuďte sami 🙂  Jen podotýkám, že většina z nich zde tvořila svou první stránku v životě. Rozhodně jim patří můj velký obdiv.

Alchita

https://www.facebook.com/TvoriveVeceryVkavarneZaHRAda