Motýlková přání od Jíti…

Foto a text Jíťa

Miluji kolekci Ambrosia firmy Basic Grey (sada se už bohužel nedá běžně sehnat 🙁 ! Nejraději mám samozřejmě papír s motýlky, který si o vystřižení jednotlivých motivů vyloženě říká. Vyrobila jsem 8 přáníček různých rozměrů, kdy podklad tvoří bílá čtvrtka s texturou a použila jsem většinou vzorované papíry právě této kolekce od Basic Grey. Snažila jsem se, aby byla přáníčka elegantní, na pohled efektní a na výrobu jednoduchá.

Dominantní ozdobou přáníček jsou kroužky se zlatou „pavučinkou“ a motýlky. Nejtěžší z celé výroby je asi vystřižení motýlků, tenká tykadla dovedou pozlobit :-), ale chce to jen trošku cviku a trpělivosti. Velcí motýlci jsou ze sady čtvrtek 30×30 cm, malí ze sady poloviční velikosti. Ustřižené okraje jsem nainkoustovala. Pak jsem obě křidélka natočila na obyčejnou tužku a motýlky v půli přeložila tak, aby byl motýlek po přilepení plastický a dosáhlo se tak 3D efektu.

Na kroužky používám kruhové raznice dvou velikostí, nejprve vyrazím menší a pak teprve ten větší. Raznici mám obráceně – „vzhůru nohama“, lépe pak totiž vidím, zda se mi tvar vykrojí na správném místě. Opět jsem okraje zvýraznila inkoustováním. Mám ráda výrazné okraje, proto inkoustuji nejprve hnědým inkoustovacím polštářkem, pak ještě hranu přejedu černým.

Na „pavučinku“ jsem použila lurexovou nit z galanterie. Aby nit neklouzala, nanesla jsem na zadní stranu kroužku lepidlo v roleru, teprve pak jsem kroužek omotala.

Na texty jsem použila převážně razítka Keta nebo jsem je napsala ručně tenkým černým fixem. Na dozdobení jsem použila malou oranžovou brads, oranžovou organzovou stužku, dew drops nebo bordudy z raznic.