Domácí dílna… LEPÍCÍ HLINÍKOVÁ PÁSKA

Foto a text Astarte

Pokud máte v dosahu nějakého šikovného kutila nebo řemeslníka (vlastně ani nemusí být šikovný, stačí dobře vybavený), nakoukněte do dílny, jestli u něj nenajdete lepicí hliníkovou pásku. Chlapi ji používají na „fixaci topných kabelů na potrubí“, nám se hodí na ledasco jiného 🙂

Je to vpodstatě pruh samolepicího alobalu. Samotná hliníková vrstva je možná ještě tenčí než bežný alobal (dejme tomu jako hodně levný alobal), ale díky tomu, že je krytý papírovou páskou, se s ním docela dobře pracuje. První jsem vyzkoušela to, co dělávám s běžným alobalem – vyrazila jsem si raznicí sněhové vločky. Vyražení samotné šlo dobře, odstranění krycí vrstvy a nalepení zejména té velké členité vločky byl docela boj s vlastní šikovností, ale i tak se mi výsledek zamlouvá.

Dále jsem vyzkoušela embossování. Na obrázku vidíte dva výsledky – levý proužek jsem jen vložila do embossovací kapsy a vytlačila ručně, pravý jsem projela Big Shotem, tam je výsledek samozřejmě výraznější. A když už jsem použila stejný oblíbený motiv jako pro obarvení embossování, dozdobila jsem pampelišku na barevném pozadí stříbrným detailem.

A jako poslední věc jsem vyzkoušela takové vylepšení kartonových ozdob. Zejména takovéhle pomačkané ozdobné obalení jde docela snadno, dokonce i členitější části. Určitě by šla udělat i stříbrná písmenka nebo bordura na stránku.

Všechno tohle zvládnete s alobalem taky, ale to, že se nemusíte starat o přilepení, velice příjemně usnadňuje a urychluje práci. Lepicí hliníková páska si tedy ve scrapbookovém použití své místečko najde.