EXPLODING BOX JAKO FOTOALBUM… dárek k 60. narozeninám

Foto a text Jíťa

Loni na podzim jsem se zúčastnila kurzu HuráPapíru v Lukách, kde nám Aktijka ukázala, jak si vyrobit halloweenský exploding box – článek s návodem, jak jednotlivé díly sestavit najdete zde.

Manželova maminka slavila kulatiny a chtěla jsem jí vyrobit album s fotografiemi z jejího života a přáníčko v jednom. Rozhodla jsem se právě pro exploding box, protože to bude albůmek v netradičním balení. Na internetu se dá najít spousta inspirace, já jsem vycházela z návodu Aktijky, který jsem si v některých krocích maličko zjednodušila.

Obr. 1

Pro podklad jsem zvolila bílou strukturovanou čtvrtku a dekorovala jsem vzorovanými papíry firmy Basic Grey ze starší kolekce Sugared. Nejprve jsem si poskládala víčko krabičky podle Aktijčina návodu a ozdobila ho stužkou z organzy, kytičkou a doplnila textovými razítky.

Obr. 2

Album má 3 vrstvy – dvě jednoduché a jedna je s kapsičkou. První má rozměr 30x30cm, druhá 28x28cm a třetí 27x27cm. Čtvrtky na všechny 3 vrstvy jsem rozdělila na 9 stejných čtverců a narýhovala. U spodního dílu jsem rohové čtverce zastřihla do tvaru srdce, u prostředního jsem je ustřihla úplně a u nejmenšího jsem je vždy z jedné strany nastřihla a poskládala kapsičky (zvolila jsem jednodušší postup, než je popsáno v návodu). Všechny vrstvy jsou pak středovým čtvercem přilepeny na sebe.

Obr. 3

Do hotového korpusu jsem nalepila fotografie, doplnila nadpisy a maličko každou stránečku dozdobila. Do středu jsem umístila fotku celé rodiny a pod ní je napsáno naše přání babičce k narozeninám.

Obr. 4