TVOŘ S NÁMI – Hurá, jsou Vánoce! – kartonové minialbum

Foto a text Ekulka

Aktijka mě poprosila, abych pro vás připravila ukázku již hotového minialba z nové vánoční Hurá SADY. Nejdříve jsem si myslela, že ho použiju na vánoční album, jenže po Vánocích jsem zjistila, že fotek máme poskrovnu a ještě nevalné kvality. Zato z předvánoční vycházky do Beskyd se fotky povedly. Tak jsem si album přizpůsobila.

IMG_3336

List s dárečky se mi k fotkám z přírody moc nehodil, tak jsem ho nepoužila. Strom se zato hodil náramně. Domečku jsem uřízla střechu a zůstal z něj jen obdélník s oknem. Okno jsem využila a udělala z něj chrastidlo. Kolem okénka jsem nalepila oboustrannou lepicí pásku, z jedné strany přilepila kousek průhledné folie, poté jsem dovnitř nasypala výseky vloček a bílé perličky. Pak jsem přilepila druhý kousek průhledné folie a tím jsem vločky a perličky uzavřela uvnitř. Bohužel na fotkách to moc vidět nejde, nedařilo se mi to lépe vyfotit. Efekt průhledu s vločkami a perličkami je vidět spíš už v hotovém albu.

 

2

3

Pak už stačilo album jen nazdobit a nalepit fotky. Zpočátku jsem chtěla přiznat karton a nalepit fotky přímo na něj, ale výsledek byl nakonec jiný (horší), než jsem čekala. Polepit celý karton papírem jsem nechtěla, bylo mi líto ho celý zakrýt. Tak jsem udělala kompromis. Tvary kartonů jsem si obkreslila na papír a pak jsem dovnitř tvaru nakreslila tvar stejný, jen na každé straně o 4mm menší. U vločky jsem z papíru vystřihla jen střed – hvězdičku. Tím jsem přiznala karton, ale zároveň jsou stránky ozdobené papírem.

papír

Papírové tvary stránek jsem prošila na stroji a přilepila. Pak už stačilo jen nalepit fotky, dozdobit barevnými pruhy, výseky vloček, foukacím fixem a průhlednými poloperličkami. No, a protože jsem doma nenašla už žádné knihařské kroužky (normálně jsou součástí sady), svázala jsem album Zutterem a bílou spirálou. Jinak ty čtyři fotky v albu jsou rozmazané schválně, aby se nedostaly na veřejnost, ve skutečnosti se na nich strašně (a samozřejmě schválně) ksichtíme :).

1

Doufám, že se i vy pochlubíte v diskuzní galerii, jak jste se s albem popasovaly!