Další „motýlkování“…tentokrát z jarní HuráSady :)

Text a foto Pettie

jarní HuráSady už vznikla spousta stránek a dalších projektů (některé si můžete prohlédnout tady). Ani já jsem neodolala a vyrobila několik přáníček. Nevím, jak se to stalo, protože to opravdu nebylo plánované a byla to víceméně náhoda, ale všechna tři přání jsou motýlková 🙂

První přání vzniklo jako lift jiného dávného liftu :). Chtěla jsem totiž nakombinovat více vzorovaných papírů ze sady a to mi vždycky dělá problémy. Ale u tohoto přání mi to šlo skoro samo :).

Ze vzorovaných papírů jsem tedy vyřezala čtyři stejně velké čtverečky, každý z nich jsem oinkoustovala pomocí aplikátoru modrým odstínem distress inkoustu a podlepila o něco větším modrým čtvercem. Všechny připravené čtverečky jsem pak umístila na větší čtverec ze světle šedé čtvrtky tak, aby menší čtverečky pěkně orámoval. Zkoušela jsem i čtverec bílý, ale bílá barva působila příliš výrazně. Čtverečky s jemnějšími vzory, které jsou navíc více barevné (kromě modré obsahují i žlutou a šedou barvu), jsem umístila do protilehlých rohů, aby celek působil vyváženě.

Na obdélníkový základ přání jsem nalepila obdélník z modré čtvrtky. Na něj jsem pak přilepila připravený čtverec tak, že jsem jej podlepila dvěma menšími čtverci ze silnější čtvrtky, aby přání působilo plastičtěji (3D čtverečky už se mi zdály moc).

Motýlka jsem natiskla modrým odstínem distress inkoustu a vyřezala na Big Shotu (použila jsem sadu Butterflies 3 od Sizzix a Hero Arts), přidala jsem glitrové lepidlo a bílé půlperličky.

Přání jsem dozdobila motýlkem a textovým razítkem od Kety.

Druhé přání bylo o něco jednodušší na výrobu. Na základ přání jsem nalepila obdélníky z modrých a žlutých čtvrtek. V tom nejmenším, který je úplně nahoře, jsem ještě před nalepením vyřezala okénko ve tvaru motýla, podložila je vzorovanou čtvrtkou, obdélník prošila na šicím stroji a dozdobila textovým razítkem od Kety a modrými kamínky.

Na třetím přání jsem použila efekt, který jsem už několikrát na přáních viděla v různých obměnách a moc se mi líbil. Konečně jsem si ho tedy také vyzkoušela.

Pomocí sady Butterflies 3 od Sizzix a Hero Arts jsme vyřezala celkem 6 motýlů – 3 jednobarevné a 3 vzorované (ve skutečnosti jsem jich vyřezala o něco víc a pak kombinovala a přehazovala tak dlouho, dokud jsem nebyla s výslednou kombinací spokojená :)). Jednobarevné motýly jsem přilepila na puntíkovaný podklad celou jejich plochou. Pod motýla nejvíce dole jsem ještě zastrčila proužky papíru s natisklým textem (jak jinak než razítkem do Kety :)).

Vzorovaným motýlům jsem oinkoustovala okraje a přilepila jen proužkem oboustranné pásky v místě „tělíčka“ motýlů, aby jim mohly odstávat křidélka. Nalepila jsem je mírně posunuté oproti jednobarevným, aby ti jednobarevní pod nimi byli více vidět, a prošila jsem na stroji.

Obdélník s motýly jsem oinkoustovala a nalepila na modrý obdélník. To jsem pak přilepila na základ přání s nalepeným žlutým obdélníkem.

Krásný zbytek neděle přeju 🙂