RUKAVIČKY Z FILCU… ve scrapbooku

Foto a text Jíťa

Zimní období se blíží, fotek bude spousta, tak mám pro Vás tip, jak si vyrobit ozdoby na zimní stránky a přáníčka.

Rukavičky

Budeme potřebovat filc, bavlnku a zlatou lurexovou nit. Podle šablonky vystřihneme rukavičky. Obvod obšijeme tzv. kroužkovacím stehem. Vločku pak vyšíváme zadním stehem.

Aby nebyly rukavičky na stránce osamocené, vyrobíme si k nim i jednoduché barevně sladěné papírové ozdoby.

Vločky

Kdo je šťastným vlastníkem zázračných mašinek, pořídí si vločky jednoduše, kdo nemá, nemusí zoufat. Já jsem si našla šablonku vločky na internetu, obkreslila ji a pomocí pauzáku obrys přenesla na čtvrtku (určitě tento kopírovací „trik“ s pauzovacím papírem dobře znáte, já ho využívám často … tvar vločky obtáhneme obyčejnou tužkou, pauzák otočíme popsanou stranou dolů a tentokrát obtáhneme vločku z rubu, a tím se obrys otiskne na čtvrtku). Vystřihneme si dvě velikosti vloček, aby byly zajímavější orazítkujeme je „krucánkovým razítkem“ a okraje zvýrazníme inkoustováním. Nakonec můžeme dozdobit lurexovou nití.

Vyšívaná kolečka

Ze zbytků bílé čtvrtky si připravíme pomocí raznic kolečka tří velikostí. Okraje všech koleček zvýrazníme inkoustováním. Na největší z nich vyšijeme stejný typ vločky jako na rukavičky. Doporučuji si kolečka předem nadírkovat, lépe se potom vyšívá a papír se netrhá. Střední velikost koleček ozdobíme kombinací vyšité jednoduché hvězdičky a omotáním zlatou nití. Nejmenší kolečka pouze omotáme nití cik-cak. Je lepší, když z rubové strany naneseme lepidlo, já používám roler, bude se vám pak s nití lépe pracovat.

A zde je ukázka použití ozdob na stránkách :

A ještě jedna stránka od Ivíka

+ přáníčka 🙂