Exploding box… + STROMEČEK!!!

Foto a text Jitka Dušáková

Také jste zaregistrovali a obdivovali nádherný stromeček od polské scrapbookářky? Já se přiznávám, nedal mi vůbec spát :-). Na doporučení jsem si koupila od Sizixu sadu č. 661597. Navíc jsem si objednala raznici od Marthy Stewart… jen ta dorazí bohužel později a já nechtěla s výrobou stromečku čekat :-).

Krabičku jsem si liftla/nechala se inspirovat… a tady je :-). Návod na výrobu tohoto typu stromečku jsem nikde nenašla, tak jsem trochu experimentovala a nafotila vám můj postup.

IMG_0228

Na krabičku budete potřebovat

Začala jsem tím, že jsem si polepila krabičku. Pak jsem si nachystala základ na stromeček. Do korkové zátky jsem zapíchla špejli.

IMG_0201

Aby stromek vypadal „slušně“, omotala jsem korek voskovanou šňůrkou. Lepila jsem Glossy lepidlem.  Je výborné v tom, že dobře drží a velmi rychle schne. Také jsem přemýšlela, že použiji tavnou pistoli… ale nemám ji zatím moc ráda :-).

IMG_0208

Teď začala ta horší část :-)… jak na větve… Zkoušela jsem několik variant, nakonec mi přišlo nejlepší slepit jednotlivé větvičky k sobě a zatočit….

IMG_0212

… tady v té fázi se mi nelíbilo, že to mám nějaké řídké. Na krabičku jsem si vzala 6″ sadu a bohužel víc papíru nebylo… Proto jsem zbytky čtvrtky trošku obalila spodní část stromku :-).

IMG_0213

„Druhé a třetí“ patro větví už nešlo jen tak slepit k sobě, tak jsem je lepila na papírový pásek … a opět stočila…

IMG_0214

IMG_0217

Po cca hodině byl stromeček hotový 🙂 Nahoru jsem nalepila perličku… Další hodinu mi trvalo dozdobení krabičky.

IMG_0221

IMG_0234

A co Vy? Už jste stromeček zkoušeli? Pokud ano, pochlubte se! Moc ráda přidám vaši krabičku k tomuto článku.

Přeji všem nádherný začátek zimy a co nejvíce času na tvoření!

Jitka D.

 PS: Tady je moje loňská vánoční krabička… hmm, copak bude za rok…

PPS: Iva P. našla návod na lepší stromeček, děkuji! Také určitě vyzkouším 🙂 Přímo tyto raznice budou v našem obchodě začátkem prosince.