DOVOLENKOVÉ POHLEDNICE VLASTNÍ VÝROBY… od Jíti

Foto a text Jíťa

K narozeninám jsem dostala cestovní tiskárnu CANON Selphy, o které Aktijka asi před rokem psala na blogu Hurá papíru. Samozřejmě jsem si ji vzala s sebou na dovolenou, abych si mohla tisknout fotky do našeho cestovního deníku a napadlo mě, že bychom si mohli udělat vlastní pohlednice z fotek, které pořídíme na místě.

Obr. 1

Vzpomněla jsem si, že mám i razítko rubové strany s linkami na adresu a obdélníčkem na známku z jedné francouzské sady, kterou jsem si kdysi koupila. A to jsem si myslela, že ho nikdy nevyužiju :-). Kdybych ho neměla, použila bych pravítko, černý fix a jednoduše bych si to nalinkovala.

Fotky jsem si nejprve upravila a ořezala v počítači, pak jsem vytvořila koláž 5 snímků v programu Picasa a doplnila text. Fotopapír má speciální ochrannou vrstvu, je i voděodolný, takže by měl v pohodě „přežít“ cestování poštou. Na rubovou stranu jsem důkladně nalepila obyčejný kancelářský papír a otiskla na něj razítko s místem pro adresu a známku. Musela jsem dát pozor na to, aby bylo umístěno v dostatečné vzdálenosti od horního okraje kvůli poštovní známce.

Obr. 2

Mám ráda česká textová razítka Keta a využila jsem je i tady. Do levého horního rohu, kde obvykle bývá název místa a popis toho, co na pohlednici je, jsem použila razítko „Dovolená“ a nad něj jsem ručně dopsala „naše“. Dolů vedle podpisů jsem pak otiskla kulaté razítko „tak to jsme MY“.

Obr. 3