„SCRAPBOOKOVÉ“ BALENÍ DÁRKŮ

Text a foto Jíťa

Na začátku prázdnin jsem se chystala na dlouho plánovanou návštěvu kamarádky a samozřejmě jsem nechtěla jet s prázdnou. Moc ráda balím dárky a docela si na tom zakládám. Chci, aby už na první pohled udělal radost. A protože jsem scrapařka, tak i na balení dárků je to prostě vidět – používám různé vzorované papíry, razítka, raznice, samolepicí písmenka, kartonové ozdoby atp. Mistryněmi jsou na to francouzské scrapařky, mají dárečky zabalené originálně, netradičně a nápaditě. Mají to opravdu vymazlené a na jejich stránkách se dá najít spousta inspirace.

Obr._1

Na začátku všeho byla levandulová palička do šatníku, kterou vázala Alchita. Dokoupila jsem „levandulový“ hrníček, zápich do květináče se stejným motivem, svíčku a pečený čaj. Hlavním motivem byla levandule, proto i barevné ladění vycházelo z jejich barev – fialová, zelená a na doplnění jsem zvolila bílou. I pečený čaj jsem koupila tak, aby mi ladil barevně :).

Vybrala jsem vzorované papíry ze sady Lime Twist, kolekce Happy go lucky od My Mind´s Eye – proužkovaný na obal svíčky a na visačky, papír s puntíky na ozdobení „víčka“ čaje a kytičkovaný na podložku pod svíčku.

Obr._2

Na dozdobení jsem použila textová razítka Keta (část razítka Vyrobeno jen pro Tebe, Radost, Děkuji ti moc moc moc), razítko visačky s nápisem With love je ze sady JOFY Collection 23 od Paper Artsy, puntíkovanou bílou stuhu z organzy, fialkovou papírovou stužku a bílý provázek. Přidala jsem i čerstvé kvítky levandule a větvičky buxusu (obojí uschne, ale neuvadne a vypadá to pořád hezky). Aby bylo dno pevné, naaranžovala jsem všechny drobnosti na kartonovou podložku s fialkovým šifonem a vše zabalila do jednoho balíčku pomocí průhledného celofánu. Tak snad udělal dárek radost nejen svým obsahem :).

obr._3