Vyzkoušeli jsme pro vás: SOFT PATELS od Aladine X GELATOS od Faber -Castell

Foto a text Aktijka

U Aladina jim říkají „SAMETOVÉ VOSKOVKY“.  Mají je jak v krásných sytých odstínech, tak i jemné, pastelové. Jsou sice určeny spíše dětem, ale myslím, že  je nepůjčíte 🙂 Já jsem je porovnávala s kvalitními a oblíbenými GELATOS. Vyzkoušela jsem dvě techniky… šmudlací a roztírací.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na první pohled jsou aladinovské voskovky mastnější. Jsou superměkké, na vodní bázi, rozmývatelné vodou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nejdříve jsem proto zkusila rozmývání vodou. Použila jsem obyčejný štětec… Malé plochy mi šly skvěle, u větších bylo vidět čárání. Ale to u Gelatos, pokud nedáte silnější vrstvu, také.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… z motýlků jsem nakonec udělala přáníčko. Podklad mi přišel na první pohled hodně sytý, tak jsem část motivu překryla pauzovacím papírem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pak už jsem s aladinovými voskovkami „šmudlala“. Roztírala jsem je suchým hygienickým kapesníkem. Hezké efekty zvládnete s šablonami, pokud je nemáte, vyzkoušejte obyčejný trhaný papír.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Můžete si nanést voskovkou barvu na pracovní hladkou podložku (já používám nejraději sklo)…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… nebo barvu naneste na okraj šablony a krouživými pohyby roztírejte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tady jsem si nejdříve vytrhala velké kolečko… rozšudlala jsem hnědou barvu, pak kolečko zmenšila… a použila jsem zelenou barvu… opět zmenšila a oranžovou barvu. Barvu jsem nanášela vždy na vytrhané kolečko (šablonu) a směrem ven jsem ji roztírala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… a ještě jedno kolečko, tentokrát vyražené raznicí 🙂 Klec je narazítkovaná napřímo, ptáčka jsem vystřihla, aby byl plastický dojem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barvy, ať už „voskovky“ od Aladine, nebo „mastné křídy“ od Faber-Castell určitě doporučuji. Já, neodborník na tyto techniky, mezi těmito značkami rozdíl moc nevidím. Aladinky se mi zdají mastnější, musíte si třeba u červené barvy dávat pozor, aby při stínování nebyly fleky. Gelatos zase např. ta světle modrá barva mi přišla, že se úplně vymyla…

Aladinové voskovky jsou sice pro děti… ale… pokud děti máte malé, sedťe s nimi u toho. Jinak vám z voskovek moc nezůstane 🙂 Moje Verunka malovala hooodně razantně 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Závěrem tedy…. DOPORUČUJI!!!! Aladinovské jsou v porovnání s Gelatos za super ceny a brzy je naskladníme také v našem e-shopu.