Penny Black razítka – láska na první pohled :)

 Text a foto Ekulka

Když jsem někde v roce 2009 začínala se scrapbookem, náhodou jsem někde na zahraničních stránkách objevila Penny Black razítka a strašně se mi líbila. Jako chudý student jsem ale všechno důkladně propočítávala a jeden takový aršík razítek s poštovným by tehdy znamenal dost velký zásah v mnou stanoveném scrapbookovém rozpočtu. I když jsem nastoupila do práce, stále jsem si říkala, že ty razítka prostě nepotřebuju, však si je obkreslím podle obrázku a tak podobně. Když jsem je ale objevila u Aktijky v obchodě, řekla jsem si, že už blíž pod nosem je nikdy mít nebudu a prostě jsem dva archy koupila.  Když jsem je nakonec vyndala z krabice, okamžitě jsem si je zamilovala.

3

Tahle várka přáníček vznikla vlastně náhodou. Jednou mi Kiarka vyprávěla, jak relaxuje u vybarvování razítek. Že si k nim sedne, vezme si distressky a klidně tři čtyři hodiny neví o světě. Tak jsem si řekla, že to taky zkusím. Všechny motivy jsem narazítkovala na bílý papír (a taky abych se podívala, jaký bude otisk), vzala jsem si akvarelové pastelky a vybarvovala :). Když byly obrázky vybarvené, tak nějak mi bylo líto je zavřít nějak do šuplíku a tak jsem je ještě vystřihla. A když už byly vystřihnuté, tak jsem zase měla strach, že je nějak založím, až je budu potřebovat, že je nenajdu, tak jsem z nich hned vytvořila přáníčka.

1

Bílou čtvrtku jsem rozstříhala na různě velké obdélníky, otiskla šedé pozaďové razítko od Hero Arts, udělala cákance a nalepila proužek papíru. Na to jsem prostě přilepila vybarvené zvířátka, přidala text (razítkem z Lidlu – nasázíte si do něj text, jaký chcete a za pár korun) a přidala kolečko „Pro tebe“. Tyhle kolečka jsem si kdysi vyrobila sama ve Wordu a prostě jsem si je jen na obyčejný papír vytiskla.  Mám taky texty jako „Já a ty“, „Rodina“, „Prima den“ apod. a používám je nejen na přáníčka, ale i na scrapbookové stránky. Bílé obdélníky jsem nakonec podlepila barevnými čtvrtkami (taky z Lidlu) tak, aby ladily s motivem. A tak jsem vlastně za jedno odpoledne měla náhodou 16 hotových přáníček :).

2

4

Hmmm, a od té doby, co jsem si koupila dva archy, se mi už sbírka rozrostla na čtyři :)!