CO POUŽÍVÁ SCRAPAŘKA…Yka

1. JAKÝ PROJEKT VYSTIHUJE VAŠI TVORBU…

Mám pocit, že iní by opísali moju tvorbu lepšie než ja sama, ale myslím, že také charakteristické sú rôzne postavičky a obrázky. Tiež sa snažím stránky tvoriť s istou dávkou humoru, zachytiť atmosféru z fotky a udalosti. Väčšinu stránok mám zo školských fotiek alebo aktuálneho diania zo života, využívam skôr jednofarebný podklad než vzorované papiere, práve kvôli kresleniu. Veľmi rada lepím na stránky nejaké spomienkové predmety, či už letáčiky, vstupenky či čokoľvek iné.

2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. JAKOU POUŽÍVÁTE ŘEZAČKU, TYP A ZKUŠENOSTI?

Nijakú nepoužívam, strihám len nožničkami 🙂

3. NEJOBLÍBENĚJŠÍ RAZÍTKOVACÍ BARVY…

Nemám nijakú obľúbenú značku, kúpim akú nájdem v papiernictve. 🙂 Najčastejšie používam čiernu a hnedú, ostatné farby využívam len máličko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. JAKÉ POUŽÍVÁTE LEPIDLO?

Kedysi som využívala rolovacie lepidlo, ale odkedy som objavila obojstrannú pásku, využívam skoro na všetko práve ju.

5. JAKÝ PREFERUJETE TYP ALBA, VELIKOST?

Mám rada, keď sa stránok môžem dotýkať a preto obľubujem skôr menšie albumy a albumy bez obalov. Školskú kroniku, do ktorej lepím najčastejšie, mám v 20-tkovom rozmere a tento rozmer mi vyhovuje asi najviac. Mám však rada aj A5 a tvorím si osobný album 30-tkový s obalmi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. JAKÉ TECHNIKY POUŽÍVÁTE?

Najčastejšie využívam kreslenie a paperpiecing, trhanie papiera. Ak ma niečo inšpiruje, v rámci možností vyskúšam, neobľubujem ale šitie. Páči sa mi, ale trvá mi to 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1758

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. JAK PÍŠETE JOURNALING (TEXTY)?

Doma dlhodobo chýba toner, takže som si zvykla písať texty rukou. Píšem našťastie čitateľne a ručný text má v scrapbooku svoje čaro. Text si tlačím iba v prípade, že potrebujem zmestiť veľa textu na jednu stránku.

PC270258

IMG_1552

8. EMBOSSOVÁNÍ… CO NA NĚJ POUŽÍVATE?

Ešte nikdy som neembosovala, ale dúfam že v blízkej dobe to napravím 🙂

9. JAKÁ RAZÍTKA MÁTE NEJRADĚJI (MOTIVY, TEXTY…)?

Mám len pár razítok, som skôr fanúšik textov či nejakých tých ornamentov. Nevyhľadávam razítka s obrázkami, držím sa toho, že to zvládnem nakresliť/obkresliť 🙂 Takže skôr ten text či niečo čo sa dá využiť ako pozadie.

IMG_1294