Enamelové tečky po domácku :)

Text a foto Peslík

Také se vám někdy stalo, že máte nedostatek kamínků, perliček či enamelových teček v barvách, které zrovna potřebujete na daný projekt? Mně ano. Někdy je to jen detail, který by doladil moji stránku, či oživil přání. Tak jsem se pustila do výroby teček sama a to v široké škále barev.

DSCF2081

Potřebujeme:

DSCF2043

Pryskyřice se skládá ze dvou částí –  A: pryskyřice a za B: tvrdidla

Vždy dáváme poměr: AA + B

Doporučuji k dávkování použít stříkačku, je levná a po použití se vyhodí. Já dávkuji pryskyřici do plastových kelímků na slivovici, koupíte ji v každém větším obchodě.

Z malého množství uděláte opravdu dost teček a tak není třeba připravovat si pryskyřice více. Ona pak ztvrdne a je k vyhození. Použila jsem 2 ml pryskyřice na 1ml tvrdidla a důkladně promíchala. Z tohoto množství jsem postupně odebírala tak jak jsem sama potřebovala.

DSCF2045

Protože budeme dělat více barviček, je potřeba i více kelímků. Na každou barvu jeden s troškou pryskyřice a kapkou barvy.

DSCF2055

Důkladně promícháme pomocí špejle a poté nabereme barvy na špejli a děláme malé kapky na podložku. Zkusila jsem plastovou řezací a pečící  z Lídlu.  Z té pečící podložky to šlo potom lépe dolů.

DSCF2061

Necháme 24 hodin tuhnout. Klidně i déle, tvrdost poznáte, když na kapku sáhnete. Neměla by lepit. Poté nožem, skalpelem odloupneme z podložky.

DSCF2072

Tak a můžeme použít.

DSCF2075

DSCF2081