PŘÁNÍČKO PODLE DÁRKU… pro Aktijku :-)

Foto a text Astarte
Pořídila jsem Aktijce dárek k narozeninám. Samozřejmě v papírnictví (má toho svýho doma málo 🙂 – elegantní notýsek. A aby to byl ten správný dárek pro scrapbookařku, musela jsem k němu vyladit i přáníčko.


Začala jsem tím, že jsem vybrala ty správně barevné odstřižky papírů a obkreslila si z notýsku hlavní motiv motýla.Vystřihla jsem si pak rovnou dvoje křídla, však je někde na přáníčko udám.


Protože všechny tvary na notýsku byly oddělené zlatou linkou, stalo se hlavní ozdobou přáníčka zlaté embossování. Chlopeň přáníčka, která simuluje zavírání notýsku, jsem nakonec napevno přilepila. Později mi to přišlo líto, protože se ji každý snažil otevřít 🙂 Mohla jsem tam zabudovat nějakou legrácku.

Na notýsku byly hojně použity barvy s metalicky lesklým povrchem nebo zlatě tečkované. Takové papíry moc nevlastním, dalo mi dost práce najít alespoň jeden blýskavý, ale chtěla jsem zachovat ten dojem noblesnosti a nevšednosti. Nakonec jsem si se zlatými tečkami poradila tak, že jsem čtvrtku zlehka posypala embossovacím práškem a horkovzdušnou pistolí zespodu zatavila. Zespodu proto, abych si prášek neodfoukla, když nedržel na něčem vlhkém.

Zlatě metalický lesk na papíře jsem zase udělala tak, že jsem si zlatou gelovkou počmárala kousek folie a pak jsem ji otírala o papír.


Výsledek nakonec dopadl docela dobře, alespoň na to, jak hrozně se mi třásly ruce. Byl to za celé prázdniny asi můj jediný scrap 🙂 Aktijka měla radost, to bylo hlavní. A snad i notýsek k něčemu užije.

Pro mne zase bylo celkem zábavné vytvářet přáníčko podle dárku. Mohla bych z toho udělat zvyk – mému otci jsme se k narozeninám složili na udírnu. Už si to přání začínám  představovat .. jak tam visí.. šunky, ryby, klobásy.. 😀