Minialbum z obálek

Text a foto Pettie

Kdysi jsem si vyrobila obálkové minialbum s fotkami ze scrapbookového srazu. Dělalo se mi moc dobře, takže jsem se do něj pustila znovu. Tentokrát to je ale minialbum pro moji maminku, ve kterém najde všechny tři své milované děti a nejen ty 🙂

Na minialbum jsem potřebovala tři obálky o velikosti 23 x 16,2 cm (minialbum má pak cca 11,5 x 16,2 cm). Každou obálku jsem zalepila a obě kratší strany seřízla asi o 1-2 mm, takže vznikly kapsy na další fotografie.

Obálky jsem přehnula na půl a do každé kapsy jsem připravila čtvrtku o velikosti 10 x 15 cm, které jsem zaoblila rohy raznicí. Ke každé jsem si navíc připravila raznicí výsek pro snadnější vytahování z kapsy.

Všechny strany jsem polepovala a zdobila ještě před svázáním. Polepovala jsem většinou tenkými papíry (ne čtvrtkami), aby výsledné album nebylo příliš tlusté. Při polepování jsem nechávala asi 2 mm široký okraj. Vytvořila jsem tak jakýsi jednotící rámeček každé stránky nebo dvoustrany. Pro ucelení alba jsem se navíc rozhodla pro použití převážně oranžové, zelené a modré barvy.

Aby se do alba vešlo víc fotek, použila jsem nejen kapsy, ale i další „schovky“.

Přední a zadní stranu jsem si nechala až úplně nakonec. Podkladovou čtvrtku jsem obšila na stroji, přilepila název minialba, bordury, ozdobné proužky s datem a motýla ozdobeného kamínky. Na zadní straně je pak použité razítko od Kety.

Nakonec jsem vše svázala zutterem.

Původně jsem měla v plánu, nacpat do alba víc fotek. Když jsem ale viděla, jak budoucí album tloustne a tloustne, rozhodla jsem se, že by měla raději následovat další, pokračující část. Doufám ale, že ji zvládnu udělat rychleji než tuto první 🙂 (mamka ji totiž měla dostat už loni v květnu, ehm :)).

Přeju hodně času na tvoření a lepší tvořící kázeň než mám já 🙂