SVATEBNÍ PŘÁNÍ… aneb jak netradičně darovat peníze

Foto a text Jíťa

Kolegyňka z práce vdávala o prázdninách dceru a my, spolupracovníci, jsme se složili na něco do domácnosti za svatební koláčky. Nakonec jsme se ale rozhodli darovat peníze, aby si novomanželé koupili sami, co se jim bude líbit a hodit. A protože se jednalo o mou oblíbenou a dlouholetou kolegyňku, nevěstu i ženicha znám, přihlásila jsem se dobrovolně a moc ráda, že něco vymyslím.

Protože svatba byla bílo – růžová (fuchsiová), snažila jsem se i přání s obálkou ladit do stejných barev. Na korpus přáníčka jsem vybrala bílou čtvrtku s embossovanými puntíky. Dále jsem použila pruh puntíkované růžové čtvrtky, jehož spodní okraj jsem ozdobila bordurovou raznicí. Dominantní ozdobou jsou dvě srdíčka, na která jsem otiskla textové razítko a okraje jsem zvýraznila tmavě hnědým a černým razítkovacím polštářkem. Pod srdíčka jsem použila část razítka tečkovaného kruhu, do kterého jsem dokreslila různé zaoblené čáry. Protože jsem nechtěla, aby bylo „čmárání“  příliš výrazné, zvolila jsem stříbrnou gelovku. Pak už jsem jen přáníčko doplnila textovým razítkem KETA „gratulace“, růžovou mašličkou a do horního pravého rohu jsem nalepila průhledné dew drops.


Nechtěla jsem peníze jen tak obyčejně dát do obálky, proto jsem bankovky poskládala do čtverečků a převázala mašličkou, takže uvnitř po otevření přáníčka vytvořily „dáreček“. Doporučuji skládat každou bankovku zvlášť a všechny hrany pořádně uhladit, jinak je balíček příliš „prostorově výrazný“ a nevzhledný. Po obvodu balíčku jsem udělala pomocí Crop-a-Dile čtyři dírky, kterými jsem pak mašličku provlékla, aby hezky držela tvar i bankovky. Pod dáreček jsem otiskla razítko KETA „velká gratulace od nás všech“ a vpravo do volného místa se pak všichni kolegové podepsali.

Přáníčko jsem vložila do klasické dopisní obálky, kterou jsem dozdobila „pečetí“ s razítkem Smirk dvou zamilovaných. Některé detaily razítka jsem vybarvila akvarelovými pastelkami a srdíčko navíc přetřela lepidlem Diamond Glaze, aby bylo lesklé a plastičtější. Na dozdobení druhé strany obálky jsem použila stejný motiv jako u přáníčka a ručně dopsala jména novomanželů.