ATC z letní Hurá SADY

Text a foto Pettie

Petíka občas baví něco se mnou vyrábět a taky rád dostává balíčky 🙂 A tak mě napadlo, že se zapojíme do dětského výměnného klubu kartiček ATC, který funguje na Fleru (o tom, co jsou to vlastně ATC kartičky, si můžete počíst v jednom z dřívějších článků). Vyhlášeno bylo téma „Prázdniny“ a rovnou byl vyhlášen i swap maminek na stejné téma, takže jsem se zapojila taky.

Předem se omlouvám, že nemám fotky postupu, ale článek jsem původně neměla v plánu. Budu se tedy snažit alespoň o co nejpodrobnější popis.

Hned jsem věděla, že na kartičky použiju letní Hurá SADU. Jako první mi padl do ruky výsek kotvy, takže jsem začala s ním. Kartiček mělo být pět, kotvu jsem měla jen jednu, ale chtěla jsem ji použít vícekrát. Vzala jsem tedy bílou čtvrtku, přiložila na ni kotvu a houbičkou nanesla modrou distressku. Protože jsem ji nanášela nejen na kotvu, ale i kolem dokola, zůstaly mi dva polotovary připravené na další tvoření: modrá kotva (výsek) a bílá kotva na modrém pozadí (původně bílá čtvrtka). Na výsek jsem pomocí štětce nanesla Crackle accents a nechala schnout. Mezitím jsem si na Silhouettu vyřezala šablonu na vytvoření pruhovaného pozadí a přes ni nanesla na bílý podklad (obdélník o rozměrech kartičky ATC, tzn. 64 x 89 mm) modrý distress inkoust. Kartičku jsem po obvodu prošila na stroji, přilepila oranžovou „vlaječku“ a natiskla ptáčka z Hurá SADY. Provázek jsem dvojitě stočila a společně s kotvou přilepila na kartičku.

Modrý obdélník s bílou kotvou se stal základem pro druhou kartičku. Jeho velikost jsem upravila na 64 x 89 mm a pomocí výseku vln, které jsem použila jako šablonu, jsem po celé ploše namalovala bílým gelovým perem vlnky. Pak už jsem jen přidala rybky obarvené na oranžovo, drobné bílé půlperličky a provlékla provázek.

Dvě kotvy mi ovšem nestačily 🙂 Použila jsem tedy ještě zbytek čtvrtky, ze které byl vyřezán výsek kotvy, a opět použila jako šablonu. Nanesla jsem přes ni oranžový distress inkoust a nechala zaschnout. Po zaschnutí jsem šablonu opět přiložila na stejné místo a embossovacím perem potřela celou kotvu. Šablonu jsem odložila stranou, na kotvu nasypala průhledný embossovací prášek a zatavila embossovací pistolí. Celou kartičku jsem teď mohla pomocí aplikátoru a distress inkoustu obarvit namodro, aniž by inkoust ulpěl na kotvě. Vlnky jsem vytvořila opět bílou gelovkou stejně jako na předchozí kartičce. Rybiček už mi zbylo málo, takže opět pomohl Sihouette. Pomocí šablony, kterou jsem použila při vytváření pruhů na první kartičce, jsem nyní vytvořila pruhy na rybkách a přilepila je na pozadí 3D čtverečky. Přibyly opět bílé půlperličky a provázek.

Pozadí další kartičky jsem vytvořila pomocí aplikátoru, oranžového distress inkoustu a tří šablon. Všechny tři šablony jsem si vystřihla z obyčejného papíru a byly to vlastně jen obdélníky s vystřiženými kruhy tří různých rozměrů. Na podklad jsem přiložila nejprve šablonu s vystřiženým nejmenším kruhem a houbičkou nanesla oranžový distress inkoust. Pak přišel na řadu větší kruh a opět nanesení inkoustu. Tam, kdy už předtím oranžový inkoust byl, vznikla výraznější barva. Poslední byla šablona s největším kruhem. Opět ztmavly plochy, na kterých už byla oranžová barva z předchozích kroků. Kartičku jsem pak lehce dobarvila bez šablon pomocí aplikátoru. Dál jsem si připravila dva výseky vlnek. Jedny vlnky zůstaly bílé, druhé jsem obarvila namodro a štětcem nanesla třpytky. Po zaschnutí jsem je nalepila mírně posunuté na podklad a kartičku dozdobila razítky.

Na předchozí kartičce se mi líbil efekt bílých „čepic vln“, tentokrát jsem je však vytvořila jinak. Jeden výsek vlnek posloužil opět jako šablona (ta část výseku, která zbyla po vlnkách, které jsem chtěla použít – tady by se velmi hodily fotky, ale snad přijdete na princip i tak 🙂 ). Položila jsem jej na druhý výsek, posunula kousek stranou a nanesla houbičkou modrý inkoust a po zaschnutí opět třpytky. Podklad vznikl podobným způsobem jako podklad pro předchozí kartičku – pomocí improvizovaných šablon :). Obdélník papíru jsem rozstřihla do oblouku a obě části použila jako šablony. Po přiložení jedné části jsem nanesla oranžový inkoust, po přiložení druhé části modrý inkoust. Kruh obarvený na oranžovo jsem přilepila pomocí 3D čtverečků, dolepila připravené vlnky a dozdobila razítky.

Musím říct, že výrobu kartiček jsem si opravdu vychutnávala 🙂 Moc mě bavilo pracovat převážně s výseky a inkousty a vymýšlet z nich různé variace.

Výseky a razítka ze sady jsme nakonec použili i při výrobě kartiček s Petříkem a tak si nemůžu odpustit ukázat vám i jeho výtvory 🙂

Krásný víkend! 🙂