Dovolená… aneb když nemáš originál SMASH :-)

Foto a text Martina S.

Jakmile jsem uviděla Aktijčin loňský SMASH deník, řekla jsem si, že to musím také zkusit. Odhodlání bylo veliké, ale moje sebevědomí nízké, i když mám zkušenost se scrapbookovými stránkami i přáníčky. Ale bála jsem se, že to nebude ono.

Termín naší dovolené v Chorvatsku se blížil, a já se pořád nemohla rozhodnout, zda si SMASH deník koupit nebo ne. Vybírala jsem mezi barvami a velikostmi,  ale co si „neosahám“ a neuvidím na vlastní oči, tak většinou nekoupím. Nakonec jsem to rozlouskla – jakmile se dostanu k Aktijce do obchodu, tak si ho koupím, ale na letošní dovolenou si deník vyrobím. Nakoupila jsem bílé a barevné čtvrtky, nařezala na velikost A5 a spojila knihařskými kroužky. Ozdobila jsem stužkami a korálky a vyrobila první až třetí stranu s tím, že další dodělám na dovolené. Nabalila jsem barevné papíry (jednobarevné i potištěné), lepidla, nůžky, raznice, razítka, ozdůbky, šablony  na písmena DYLUSIONS i obyčejnou s mořskými motivy, samolepící písmenka SPLASH, motivy SNAP a mnoho dalšího. Jen nemám cestovní tiskárnu a bez fotek se vyrábět nedá. Tento problém jsem vyřešila tak, že si fotky vytisknu na počkání v drogerii DM. Takže HURÁ – sbaleno a jedeme.

Od výjezdu jsem poctivě fotila, abych měla dostatek materiálu:). Jenže mé předsevzetí každý večer vyrábět vzalo za své díky vaření a deskovým hrám s našimi dětmi a navíc komunikace s tiskárnou DM vázla:( Nelíbil se jí ani externí harddisk ani flashdisk. Takže nebyly fotky, nebyl deník:( Naštěstí mám šikovného manžela, který problém s tiskem vyřešil – prostě uměl kliknout na správné místo:) Sice nám zbývaly do konce dovolené asi 3 dny, ale vytvořila jsem alespoň 3 stránky a ostatní jsou dílem až po příjezdu domů. Původně jsem si nachystala 15 listů, ale nakonec jich je 27, protože některé okamžiky prostě nešlo vynechat.

Nemůžu Vám přesně popsat, jak jsem můj deník vyráběla, snažila jsem se stránky propojit stejným písmem, vybranými papíry a motivy a používala jsem razítka od KETY. Výsledek se mi moc líbí a i celá naše rodina je z něj nadšená, což byl můj cíl.  Takže – děvčata buďte odvážné a tvořte:)