Liberecké setkání 1

Text a foto Pettie

Špinavé techniky mě zatím míjely hodně velkým obloukem. Když se ale ozvala Aktijka, jestli se mi nechce jet na srpnový sraz, který pořádá Helge, která se zde bude těmto technikám věnovat, ani jsem moc neváhala. Je to pro mě něco úplně nového a já jsem vždycky zvědavá na nové věci. Bylo tedy rozhodnuto a v pátek 16. srpna jsme vyrazily směr Liberec.

Cesta byla naštěstí pohodová a bez komplikací, navíc zpestřená úžasnou okružní jízdou kolem Čáslavského náměstí (ať žije navigace! 🙂 ), takže na místě jsme byly mezi prvními. Proběhlo seznamování, povídání, prohlížení alb a deníků, nakupování, ochutnávání výborného ovocného koláče od Helge a večerní grilování. Prostě pohodový večer.

Sobotní snídaně byla formou švédského stolu s různými sýry, salámy, zeleninou, pečivem…

Ale ani to některým scrapařkám nestačilo. Jedna z nich se uchýlila dokonce k uzmutí části snídaně hlavní organizátorce a snažila se to později maskovat neznalostí situace. (Chcete-li znát bližší informace, obraťte se raději na Aktjku 😉 🙂 )

Sobotní dopoledne bylo věnované seznámení s technikami – batikování papíru anilinovými barvami, monotyp pomocí otiskování z želatinové desky a mramorování olejovými barvami.

Papíry, které jsme si těmito technikami vytvořily (jako obvykle samé ženy a dívky 🙂 ), jsme pak využily při odpoledním tvoření. Pracovaly jsme na canvasu a kromě papírů z dopoledne jsme používaly šeps, šablony, razítka a další materiály a techniky. Vznikly tak krásné a originální obrázky.

Na nedělní dopoledne měla Helge připravenou soutěž. Z papírů z předchozího dne měla každá z nás vyrobit visačku a na ní splnit navíc další tři podmínky: použít motýla, kytku a „hlavičku“. A proběhlo samozřejmě také společné focení.

Po obědě už se jen balilo a dopovědělo vše, co se za víkend nestihlo a hurá k domovu a opuštěným rodinám 🙂