Tip na rychlý dárek – ZÁLOŽKY DO KNÍŽKY

Text a foto Jíťa

Naši chlapečci ukončili letos 1. třídu a oba mají paní učitelku moc rádi, vzhlížejí k ní a co řekne, je pro ně svaté. Bylo tedy víc než jisté, že pouze kytka za vysvědčení jim pro ní určitě stačit nebude. Potřebovala vymyslet ještě nějakou maličkost k tomu. Kdysi jsem v knihkupectví viděla magnetické záložky, nápad super, ale design nic moc a tak jsem si řekla, že je vyrobím.

Na Youtube jsem našla spoustu návodů, hold internet je bezedná studnice nápadů, že. Zdá se, že vše již bylo vymyšleno :).

Na základy záložek jsem zvolila čtvrtky vyšší gramáže, aby byla záložka pevná a nemačkala se. Na dozdobení jsem použila tenčí čtvrtky nebo papíry s dětským motivem a motýlka ze sady BG Ambrosia nebo jsem použila razítko, které jsem pak vybarvila akvarelovými pastelkami. Při výrobě můžete krásně využít zbytky papírů, kterých určitě máme každá mraky.

Na záložku potřebujeme :

  • pruh 21 x 5 cm
  • 2 větší kolečka/ čtverečky a 1 menší – dekorační
  • razítka
  • magnetickou pásku

Pruh čtvrtky jsem přeložila napůl, na jednom konci z rubu i z líce jsem přilepila větší kolečka/ čtverečky. Přední stranu záložky jsem dozdobila obrázky, kytičkami, tématickými razítky a ručně psanými nadpisy atp. Na zadní stranu jsem otiskla razítko Keta „Vyrobeno jen pro Tebe“. Z rubové strany jsem přilepila proužky magnetické pásky.

Je to opravdu hezký dárek za pár chvil, pokud teda jich neděláte 22 jako já 🙂 (pro všechny spolužáky našich kluků).