Pozadí pomocí vlhčených ubrousků… s IZINKY

Foto a text Katua

Na internetu jsem našla jednu suprovou a nenáročnou techniku. Není ani tak složitá jak vypadá. Hotovo máte za dvě minutky.  V originálu paní používala nějaké, pro mne neznáme barvičky. Jim nejpodobnější, co mám doma, jsou Izinky. Stejný efekt dokážete i s Reinkery (Náhradní náplně do Distress Inků) nebo Adirondacky.

Potřebujete tedy minimum pomůcek…

  • jJeden druh z výše zmíněných barviček
  • bílou čtvrtku
  • vlhčený ubrousek (ten necháme volně uschnout na vzduchu)

Vlhčený, tedy teď už suchý ubrousek poskládáme do malého obdélníčku. Používáme tento typ ubrousků, protože na rozdíl od jiných nesají tak moc barvu. Koncovou stranu jsem si přichytla svorkami, aby se mi ubrousek lépe držel.

Na volnou stranu ubrousku kápneme barvičky. Klidně více, bát se nemusíte. Od každé barvy kapičku.

A pomocí ubrousku uděláme tah po papíře 🙂 Je to vážně jednoduchá a efektivní technika. Realita je o mnoho jednodušší než můj popis a fotky 🙂

Teď si na ubrousek můžeme nakapat klidně další vrstvu barvy, aby nám barvil. Protože teď pojedu zpátky, musím ubrousek otočit tak, aby se mi (v mém případě červená) barvička ve středu překrývala. Je to těžký krok na popsání, ale když pochopíte, je to jednoduché 🙂 . Takže si tedy jednoduše obrátíme ubrousek o 180° a krajní barvičkou pojedeme znovu, abychom lépe navazovali pruhy.

Nemusíte se bát, že červená bude výraznější. Můžete vše barvit tolikrát, kolikrát budete chtít (pozor ale, aby Vám barvičky seděly na sebe. Tímto krokem můžete skončit, nebo můžete udělat i svislé pruhy.

A podklad máme hotový. Teď už jen dozdobit o nějaké pěkné razítko a jednoduché přání, nebo i stránka je na světě.

U prvního na výšku jsem jen přidala razítko dědečka, pár svorek a ColorCore papír.

Pozadí se mi ale zdálo moc světlé, svítící a nehodilo se mi tam. Proto před nalepením obrázku jsem vzala DCW masku, hnědou Versafine barvičku a tupovala přes šablonu. Pozadí se tím trošku ztmavilo a bylo to o mnohem lepší.

Druhé přání jsem udělala na šířku a pozadí nechala jak je. Jen dozdobila vlaječkami, kolečkem a stejným razítkem s dědulou, akorát jsem ho vystřihla.