Přáníčko pro miminko

Text a foto Ekulka

Naší kamarádce se narodilo miminko a tak jsem se samozřejmě nemohla nevyrobit přáníčko. Jedná se o holčičku, tak jsem se strašně ráda jednou zase vyřádila v růžové barvě (já opravdu nevím čím to je, ale okolo mě se pořád rodí jen kluci).


K přáníčku jsem koupila i malinký dárek – držák na dudlík a chrastítko – obojí od stejné firmy a ve tvaru růžového medvěda. Tak mě napadlo, že přáníčko by mohlo s dárkem ladit.

Vyrobila jsem tedy jako dominantu přání podobného medvídka. Tělíčko, hlavu, packy a uši jsem si od oka nakreslila na béžovo-hnědou čtvrtku, bříško a vnitřky uší na růžovou. Nos je z černé čtvrtky. Všechno jsem vystřihla a slepila. Medvědovi jsem ještě dokreslila oči, „skvrnu“ na čumáku a uvázala jsem mu červenou mašli s rolničkou (pozor, pokud chcete dávat na přání rolničku, budete mít trošku problém ho pak dostat do obálky, doporučuju základ přání přistřihnout nebo posílat v bublinkové obálce, aby vám rolnička neprotrhla papír obálky).

Samotné přání je už jednoduché. Vystřihla jsem si obdélník z bílé čtvrtky a nalepila na něj tři pruhy papíru – růžový, červený s tečkami a kytičkovaný. Pak jsem zakulatila jeden roh a přání obšila na stroji. Na závěr jsem místo, kde bude sedět medvěd, postříkala černou barvou, abych míšu zdůraznila.

Pak už stačilo jen medvěda „posadit“ na přání tak, aby to vypadalo přirozeně, tzn. opřít mu přední packy o spodní růžový pruh papíru. Medvěd je podlepený pěnovou páskou, aby pěkně vystupoval z papíru. Nakonec jen dodat nadpis – můj je ze samolepících písmenek. Přání není otevírací, gratulaci dopíšu dolů vpravo na růžový pruh. Snad se bude adresátce líbit!