Zoner FOTOden ve Svitavách…

Foto a text Astarte

Se ZonerPressem máme tradičně dobré zkušenosti. Věnují se hodně knihám o focení a před pár lety nám vydali i naši knihu o scrapbooku (mimochodem, z celého nákladu jsme ještě získali několik posledních kusů k prodeji). Když tedy přišli s nabídkou, abychom se zúčastnily Zoner FOTOdne na téma „rodinná fotografie“, nebylo proč váhat.

Pod hlavičkou Zoner FOTOden probíhají celodenní akce na dané téma, na kterých se můžete zúčastnit nejrůznějších přednášek a workshopů o focení, upravování fotek, technických vymoženostech a občas i něčeho navíc, což jsme tentokrát se scrapem byly my. No uznejte, k tématu rodinné fotografie a fotografování dětí scrapbook opravdu patří.

Hlavní osobou byla samozřejmě Aktijka se svým Hurápapírem, nebo alespoň tou částí, která se vešla do auta. Tento FOTOden se totiž konal ve Svitavách a navíc na požádání hostitelského fotoklubu v pátek. V sobotu tam pak měli nějaké fotografické mecheche s předáváním cen za soutěž.

Ve složení Aktijka, Pettie a já jsme tedy vyrazily povznést informovanost fotografů o scrapbooku. Rozložily jsme se pěkně v rohu chodby, aby nás nikdo nepřehlédl, vybalily minialbaalba, stránky a přáníčka na ukázku, taky dvě hrabací krabice z obchůdku – a neomylně stáhly všechny ženské z okolí. I chlapi se samozřejmě koukli, ale ženské mají prostě ke scrapu ten pravý vztah. Takže se prohlíželo, povídalo, zkoušelo, tvořilo i hrabalo v obchůdku .. a všechno s radostí a nadšením.

Měla jsem s sebou ještě Míšu – jako modelku na odpolední workshopy o focení dětí – ale byla naprosto zlatá. Aktijka jí půjčila razítka, barvičky a štětec, já vybalila washi pásky a z Míši byla rázem velice živá reklama na scrapbook a celé dopoledne tvořila a tvořila.

Odpoledne se pak fotilo, Míša vzorně pózovala a  já stihla při vedení workshopu taky pár pěkných fotek. Aspoň bude na kalendář.

Celkově to byl vydařený výlet, při kterém jsme zase o kousek rozšířily ten náš krásný koníček mezi lidi.

A jestli vás zajímá, kdy bude další fotoden nebo brněnský workshop o úpravách fotografií, koukněte se na stránky Zoner FOTOden (http://fotoden.cz/pripravovane-akce.php)… nebo oficiální Zoner zprávu o tomto dni najdete zde.