Motýlek na drátku

Text a foto Katuan

Ráda používám nové techniky. Je to pro mne taková malá výzva. Jednou takovou výzvou bylo použití drátku. Dlouho jsem přemýšlela, jak do přáníčka zakomponuji drátek a pak jsem to viděla. Motýlek…

Je to velmi jednoduchá technika, kterou pochopíte hned z obrázku, ale také je velmi efektivní 🙂 Potřebujeme pouze drátek, gelové kapky a nějaký obrázek, co se nám na drátku bude houpat. Drátek nejprve obtočíte kolem kulaté tužky, ne hranatou pastelku 🙂


Pak si připravíte obrázek, nebo výsek. Já jsem doma našla tohoto krásného motýlka, ale potřebovala jsem k němu ještě spodní vrstvu, aby přes ty díry nešel drátek vidět. Pokud máte stejný problém, není nic jednoduššího, než obkreslit motýlka na papír.


A pak jej přilepit na pár místech. Aby se zachoval 3D efekt.


Teď přijde krkolomná část. Je to celkem piplačka, tak doporučuji použít gelové kapky, než tavnou pistoli. Drátek si pomocí gelové kapky nejprve přilepíme na motýlka a z vrchu přelepíme ještě papírem, aby nám na zbylých místech, kde není drátek, nic nelepilo.


Jakmile máme drátek přilepený k motýlkovi, budeme muset přilepit celý komplet na projekt. Nachystáme si gelovou kapku, na kterou z jedné strany přilepíme papírek.


Z druhé strany kapky přilepíme konec drátku s motýlkem


A celý komplet přilepíme na projekt.


Motýlek je díky drátku krásně ve vzduchu a pěkně se nám houpe 🙂




Označeno tagem