Jak jsem vyzrála na šablonky na BS… zatím :-)

Foto a text Kakou

Pořád mě trápila otázka – jak ideálně skladovat vyřezávací šablonky. Mám ráda všechno po ruce, jen kouknu, vezmu, šup šup a zase to strčím zpět.

Můj první pořadač na vyřezávací šablonky vypadal asi takto.

Viděla jsem u šikovných kolegyň krásně nazdobená albumka. No nebyla bych to já, abych si tu práci nezkrátila. Takže jsem vzala základ na přáníčko, secvakla na otvírací straně průchodkami a zkompletovala kroužky. Docela by mi to i stačilo, kdyby Jitka-Aktijka pořád nelákala na další novinky :-). Z jednoho albumka byly najednou dvě a jak to bylo na přeskáčku a bobtnalo, přestalo to pro mě plnit svůj účel.

Hledala jsem na internetu různé návody, od magnetických pásů (kdepak A4! Ty jsou pro žabaře) na zdi, přes profi pořadače. Chtěla jsem něco hned a relativně levně. Až jsem zahlédla paní, co měla uložené šablonky v obalech od CD a to byl už jen krok k mému systému. Její mi nevyhovoval v tom, že musela každý ten obal otvírat.

Pomůcky, které jsem potřebovala:

  • řezačku na papír
  • barevné papíry
  • staré album na fotky (já použila manželovo, ale napřed jsem se zeptala J)
  • šablonky
  • tužku, nůžky
  • magnetická fólie (není nutná, v nedostatkových dobách ji nahradily dobře i magnetky z kostíků, kterých jako matka tří dětí mám plnou ledničku)

Z alba jsem vyřezala listy a nařezala si z barevných papírů o něco menší barevné obdélníky. Ty jsem vložila vždy do zadní kapsy, aby se obal zpevnil a zároveň to plní identifikační funkci. Na vrch, který je určený k popisu fotek jsem napsala  název šablony.

Na těchto kapsách je dobré to, že jsou těsné, takže tam není potřeba magnetická fólie. Mám ji tam spíš jen tak pro svůj lepší pocit, ale zkoušela jsem to i bez ní a fungovalo dobře.

Nakonec jen oštítkovat a zařadit do krabice za sebe. Šablonky jsem si poskládala podle druhu. Stejný druh má vždy stejnou zadní barvu, takže v krabici přesně vidím kde tu šablonku najdu, ale při tvoření nemusím vracet na stejné místo, ale jen do stejného barevného oddílu. Dlouhé šablony mám zatím na boku, ale jistě vymyslím nějaký další systém :-).

No a poslední výhodu to má hlavně tu, že si jich můžu ještě hoooodně objednat, všechny se mi tam vejdou a nemusím nic předělávat!

Kakou

PS: Musím říct, že jsem se trochu orosila, když manžel přišel do dílny a viděl všechny ty šablonky na stole, ale pak mě pochválil jak levně jsem to vyřešila a když koukl do krabice – naznal, že budu ještě nějaké potřebovat, aby se mi to nepřeklápělo 🙂