CO POUŽÍVA SCRAPAŘKA… Koala

Foto a text Koala

1. JAKÝ PROJEKT VYSTIHUJE VAŠI TVORBU…

Nejčastěji dělám dětské stránky nebo rodinné události – výlety, dovolené, důležité akce. Mám kvanta fotek, takže často jsou to dvoustrany. Preferuji jednoduché, přehledné kompozice, ve kterých fotky nezaniknou a barvy. Z toho důvodu zdobím velmi decentně, nánosy ozdůbek mě nelákají. Téměř každá stránka má ovšem journaling, s tím si ráda vyhraji, jednak aby fotkám rozuměli i jiní a jednak já po letech 🙂 A nesmí chybět datum.

2. JAKOU POUŽÍVÁTE ŘEZAČKU, TYP A ZKUŠENOSTI?

Bez řezačky se neobejdu, mám obyčejnou kotoučovou, zn. Dörr, na 45 cm a jsem s ní spokojená, víc než 3 roky a stále řeže dobře, nic jsem nevyměňovala, poměrně dost používaná. Vůbec nevím, odkud je, dostala jsem jako dárek.

3. NEJOBLÍBENĚJŠÍ RAZÍTKOVACÍ BARVY… značky + barvy?

Mám kočičí oči od ColorBox, pigmentové i křídové. Mají hezké barvy úplně všech odstínů, které snad existují a přijdou mi praktické do ruky. Z barev mám ráda podzimní sadu, odstíny hnědých a červenooranžových. Ostatní značky (zatím) nemám a neznám.

4.  JAKÉ POUŽÍVÁTE LEPIDLO?

Na fotky samolepicí čtverečky z DM drogerie – čisté a praktické, na tvrdší papíry obyč. lepidlo Herkules, na drobnosti a pauzák průhledné Diamond Glaze (s tím se mi moc dobře nepracuje, je to moc tekuté a vždy se u toho vztekám).

5. JAKÝ PREFERUJETE TYP ALBA, VELIKOST?

Používám jen 30ková alba s krycími kapsami, vyhovuje mi velikost, unesou hodně fotek a čtvercový fotmát skýtá nekonečně možností kompozic. Taky proto, že mám ráda větší fotky, by mi nic menšího nevyhovovalo.

6. JAKÉ TECHNIKY POUŽÍVÁTE?

Po 4 letech, co scrapuji, zjišťuji, že na experimenty moc nejsem a držím se mých oblíbených: trhání (levné, efektní, variabilní) a šití (hlavně ruční). Taky používám často pauzák a brads (svorky), výseky a průchodky, sem tam razítka, stuhy. Technik jsou kvanta, ale pro mě ne všechny vypadají dobře.

7. JAK PÍŠETE JOURNALING (TEXTY)?

Buď ručně nebo na pc ve wordu a pak tisknu na různé papíry nebo pauzák. Podle nálady a povahy stránky. Aspoň krátký journaling mívám téměř všude. Někdy je mi líno tisknout, ale má to tu výhodu, že i na maličký prostor nacpete mnohem víc obsahu. Ručně jsem zkoušela i bílé písmo na černý podklad gelovým fixem a jde to dobře.

8. EMBOSSOVÁNÍ… CO NA NĚJ POUŽÍVATE?

Mám jen prášky Stampendous a s těmi jsem moc spokojená. Horkovzd. pistoli jsem našla u taťky v dílně. K čemu ji měl předtím, netuším. 🙂

9. JAKÁ RAZÍTKA MÁTE NEJRADĚJI (MOTIVY, TEXTY…)?

Razítkuji celkem málo, mám přírodní motivy rostlin a živočichů, pár koleček a sněh. vloček (zda jsou to cling či silikonová neřeším). Vintage ani dětské postavičky mi nic moc neříkají. Razítka nevybarvuji. Nápisy se mi líbí, nemám nic ani proti anglickým, jen jsem to s nimi ještě moc nerozjela. Celkově oblast razítkování nemám ještě dokonale zmapovanou.