Brzy se uzdrav! … návod od Ekulky

Text a foto Ekulka

Nedávno jsem byla navštívit jednu kamarádku. Už předem jsem věděla, že ji skolilo nachlazení a tak jsem tentokrát jako dárek s sebou vzala něco praktického – papírové kapesníčky, balení zeleného čaje, záložky do knihy a přáníčko.

Stejnou krabici (obal) na balení papírových kapesníků jsem si vyrobila pro sebe před Vánoci a ozdobila ho velkou filcovou vločkou. Ani jsem nečekala, jak velký bude mít ohlas (sestra si okamžitě objednala jednu pro sebe, z červené vlnité lepenky s bílými putníky). Tak jsem se rozhodla, že vyrobím další a věnuju jako dárek. Stačí na ni vlnitá lepenka, obyčejná bílá čtvrtka A3, oboustranná lepicí páska a něco na ozdobení. Celé schéma jsem si narýsovala na čtvrtku, vystřihla, složila a slepila. Protože jsem neměla dostatečně velký arch vlnité lepenky, jednotlivé díly krabice (vrchní díl, boční strany) jsem vystřihla zvlášť a nalepila na bílou slepenou krabici ze čtvrtky. Je samozřejmě možné vše narýsovat už na ozdobný papír (scrapčtvrtku apod.) a rovnou vystřihnout a slepit. Do krabice jsem vsunula kapesníky a ozdobila vystříhaným ovocem ze scrapbookové čtvrtky. Plánek krabice přesně odpovídá krabici papírových kapesníků z DM drogerie.

Jelikož je kamarádka vášnivá čtenářka, vyrobila jsem dvě záložky do knihy, jednu rohovou francouzskou a jednu obyčejnou obdélníkovou. Základem rohové je puntíkovaná Bazzill čtvrtka. Vrchní trojúhelník je z vlnité lepenky. Ozdobila jsem ji zase ve stejném duchu, ovocem. Obdélníková záložka je ještě jednodušší, pouze jsem vystřihla tvar, ovoce, a uvázala nahoře provázek.

Jako poslední jsem vyrobila přáníčko a ozdobila plechovou krabičku se sypaným čajem. Základ přáníčka tvoří opět vlnitá lepenka, nalepená na bílé čtvrtce. Dozdobila jsem zase stejnou bazzill čtvrtkou, ovocem, pytlíkem čaje a písmenky. Kamarádka nakonec čaj sundala a přáníčko používá jako třetí záložku do knihy. Fotka bohužel nic moc, až v PC jsem si všimla, že to není ono, ale bylo pozdě, přáníčko jsem už předala. Obalit čaj nebylo také nic složitého. Krabici jsem obtočila lepenkou, přidala pruh papíru, provázek a dozdobila zase vystříhaným ovocem (myslím, že je z nějaké staré letní sady K&Company.