CO POUŽÍVA SCRAPAŘKA… Katuan

Foto a text Katuan

1.JAKÝ PROJEKT VYSTIHUJE VAŠI TVORBU… + ukázka

Nad touto otázkou jsem se musela zamyslet. Myslím, že mě vystihuje určitá hravost a barevnost.

2.JAKOU POUŽÍVÁTE ŘEZAČKU, TYP A ZKUŠENOSTI?

Nejdříve jsem používala řezáček s tím, že řezačku přeci nepotřebuji. Ale mýlila jsem se, potřebuji. Mám teď tedy dvě. Jednu od Woodvare, která se rychleji tupí a druhou od CleverCut, ale bohužel neuřízne malý formát. Proto používám obě. Pokud ale hodláte do řezačky investovat více, doporučuji raději pákovou, investice se vyplatí.

3.NEJOBLÍBENĚJŠÍ RAZÍTKOVACÍ BARVY… značky + barvy?

Mám jich více. Versafine je dobrá na texty a drobné detaily. Distress inkousty jsou výborné na tónování pozadí, což se u přáníček hodí vždy. Teď objevuji krásné barvy Hero Arts a asi si jich musím pořídit více, mají krásné pastelové tóny. Pak mám doma pár barviček Color Box a s nimi se dá také krásně kouzlit 🙂

Ukázka použití distress inkoustů a černé Versafine.

Ukázka kouzlení s Color Boxy a bílým embossováním.

4.JAKÉ POUŽÍVÁTE LEPIDLO?

Jako většina scrapařek mám doma hlavně oboustrannou pásku. Mám na ni speciální strojek, takže práce je rychlá a čistá. Na květinky k docílené menšího 3D efektu používám gelové kapky. Na nejmenší detaily, výseky a provázky používám lepidlo Glossy Acens.

Ukázka lepení drobných detailů lepidlem Glossy Acens.

5.JAKÝ PREFERUJETE TYP ALBA, VELIKOST?

Jelikož stránky moc nedělám, vlastně vůbec ne, tak je to těžké. Pokud ale někdy budu kupovat album tak jen 12“. přijde mi to jako krásně velký formát pro fotku a zdobení.

6.JAKÉ TECHNIKY POUŽÍVÁTE?

Kombinuji je. Mám ráda šití,  ale bohužel nemám šicí stroj, takže vše šiji ručně. Moc se mi také líbí technika, při které používám ničítko od Tima H.

Ukázka ručního (vážně ručního) šití 🙂

Ukázka použití ničítka od TH – modrý papír a ptáček.

7.JAK PÍŠETE JOURNALING (TEXTY)?

Texty nejraději tisknu razítky. V tomto jsou velmi dobré razítka od Kety. Jsou české a na přáníčka se krásně hodí. Buď text natisknu nebo embossuji. Na některé texty používám vyřezávací šablonu písmenek do BigShotu.

Ukázka použití textové šablony do BS.

8.EMBOSSOVÁNÍ… CO NA NĚJ POUŽÍVATE?

Pro horké embossování používám embossovací přášky a horkovzdušnou pistoli. Ze začátku jsem místo ní používala žehličku na vlasy, ale není to tak pohodlné 🙂 Jako první prášky jsem si koupila sadu 10barev, pak vzápětí velkou čenou, bílou a průhlednou, to myslím, že je základ a dají se použít na většinu projektů. Pak embossuji na BigShotu, ale to jen minimálně.

Ukázka teplého embossování – hnědý prášek na hnědém papíře a průhledný prášek se třpytkami na modrém papíře.

Ukázka embossování na BS a teplého embossování – vločka je embossovaná průhledným práškem se třoytkami.

9.JAKÁ RAZÍTKA MÁTE NEJRADĚJI (MOTIVY, TEXTY…)?

Začínala jsem cenově nejdostupnějšími silikonovými razítky. Hlavně krucánky a květinky. Ty na přáníčka využiji nejvíce. Po čase jsem zjistila, jak jsou fajn i dražší cliing nebo dřevěnné razítka. Na ty už nedám dopustit a silikonové šli stranou. Teď zrovna zjišťuji, jak velké využití mají pozaďová razítka 🙂

Ukázka použití razítka s květinou a krucánkem.

Ukázka razítka od Kety.