Soutěže s Hero Arts – návod, jak se zúčastnit :)

Text Pettie, betatester Aktijka 🙂

Už dlouho pokukuju po soutěžích s Hero Arts. Jenže pokaždé mě odradilo to, že neumím pořádně anglicky, takže prokousat se jejich články, soutěžemi, pravidly a podmínkami by pro mě bylo na hodně dlouho. Konečně se ale zadařilo! 😀 V lednu byla na jejich blogu vyhlášena nová soutěž, takže jsem stvořila přáníčko a poslala je tam. Zároveň jsem se i pokusila vytvořit pro vás návod, jak se soutěží na Hero Arts účastnit.

Abyste se mohli účastnit soutěže, je potřeba vytvořit si účet na Flickru (samozřejmě jen ti, kdo nemají …jako donedávna já). Na úvodní stránce Flickru zvolíte Sign up a otevře se nové okno. Zde zvolíte Creat New Account a vepíšete požadované údaje:

  • jméno a příjmení,
  • zvolíte si Yahoo“! ID (můžete si vybrat z navrhovaných, ale také zvolit svoje),
  • zvolíte si heslo,
  • znovu vepíšete heslo,
  • datum narození,
  • pohlaví,
  • jazyk,
  • stát,
  • psč,
  • můžete vložit i telefon a email.

Potvrdíte pomocí tlačítka Create my account.

Dál si vyberete nebo díky poslednímu řádku rolovacího menu sami napíšete dvě otázky a odpovědi na ně. Opíšete z obrázku kód a zvolíte Done. Zobrazí se vám všechny vámi vepsané informace. Po zvolení Get Started si zvolíte svoje Flickr-jméno a vytvoříte si účet pomocí Create My Account.  Je možné, že se vám objeví výzva, abyste si zvolili jiné jméno, protože to vámi zvolené je již obsazené. Můžete si pak vybrat z navrhovaných nebo zkusit jiné. Jakmile se vám podaří zvolit volné jméno, je vám ihned přiřazeno a otevře se vám vaše osobní Flickr-stránka :))

Důležité jsou zde tyto tři věci:

  1. Personalize your profile. Zde si můžete upravit váš profil: zvolit si ikonu, vytvořit „hezčí“ URL v rámci Flickru a vložit další informace o sobě.
  2. Upload your first photos. Nahrávání fotografií – popíšu o kousek dál v souvislosti s vložením fotky do soutěže s Hero Arts.
  3. Find your friends on Flickr. Zde si můžete najít přátele na Flickru (třeba Aktijku, Pettie.cz apod. :D).

Samozřejmě zde jde nastavit spousta dalších věcí a využít různé další funkce, ale na to už přijdete určitě sami, anebo to probereme v diskuzi pod článkem 🙂 (Sama jsem na Flickru chviličku, takže se budu ptát hlavně já 🙂 ).

Pokud chcete, můžete si najít skupinu Hero Arts a přidat se k ní. Budete-li se účastnit soutěží, bude to potřeba. V horním menu zvolíte Groups a do pole Find a group vepíšete Hero Arts. Na prvním místě seznamu bude nejspíš námi hledaná skupina a tak na ni kliknete. Zde zvolte Join? a dále Join this group a tím se ke skupině připojíte. Zde se teď můžete chlubit svými přáníčky a dalšími projekty 🙂

A teď už konečně k soutěžím. V lednu byla vyhlášena nová soutěž , které se ještě určitě stihnete zúčastnit, když budete chtít 🙂 Když se prokoušete zadáním, zjistíte, že musíte splnit jednu z následujících podmínek:

  • použít něco pro vás nového: novou techniku, novou barevnou kombinaci, nové razítko, nové ozdoby…,
  • vytvořit ATC,
  • dodržet zadanou barevnou kombinaci (použít 3-4 barvy ze zadané barevné palety).

V každém případě je potřeba použít alespoň jedno razítko Hero Arts, případně digital element Hero Arts (v článku na ně najdete i odkazy).

Vytvoříte tedy projekt podle podmínek, vyfotíte a můžete vložit.

Nahoře vpravo zvolíte Upload. Dále Choose photos and videos to upload a vyberete fotky, které chcete nahrát. V levém menu zvolíte Add tags a vepíšete Tag odpovídající soutěži – je vždy zadán v článku (v lednové soutěži je to do 17.1. January2013A, od 18.1. do 31.1. je to pak January2013B). Soutěž má dvě kola, proto dva různé tagy pro různá období. Dál zvolte Add to groups, vyberte skupinu Hero Arts a potvrďte pomocí Done. Vpravo nahoře zvolte Upload 1 Photo a potvrďte Upload to Photostream. Fotka je vložená a za chvíli ji můžete objevit i v galerii skupiny Hero Arts.

Všechny soutěžní fotky můžete najít tak, že na stránce skupiny Hero Arts zadáte do vyhledávače (pod fotkami) tag odpovídající soutěži, nyní tedy January2013A.

Doufám, že vám návod pomůže. Pod článekm se klidně ptejte. Já sama jsem se registrovala teprve asi před měsícem, ale on se určitě najde někdo, kdo se vyzná pořádně a poradí 🙂

Přeju hodně štěstí v Hero Arts soutěžích! 🙂