Dárková sada od scrapbookařky :)

Text a foto Pettie

Často se mi stává, že mě nenapadá žádný vhodný dárek k narozeninám nebo Vánocům. A tak mi přišlo jako fajn řešení dát dárkovou sadu, ve které je několik menších dárečků ve stejném designu. V sadě může být třeba deníček, blok nebo notýsek, diář, obal na CD nebo DVD, ozdobená svíčka, minialbum, kapesní kalendář, ozdobně zabalené bonbony, čokoláda nebo sypaný čaj, rámeček na fotku, obrázek na zeď, záložka do knížky atd. Možností je mnoho. Stačí vybrat podle vkusu obdarovaného a pustit se do práce.


Sada bude vypadat určitě efektněji, když bude vše vyrobeno (nebo ozdobeno) pomocí vzájemně ladících papírů a ozdob. Vybrala jsem si proto sadu čtvrtek z jedné kolekce, jednu bordurovou raznici a jednu sadu vyřezávacích šablon do Big Shotu. K tomu navíc nějaké průchodky, hřebíček, stuhu a provázek.

Kapesní kalendář byl nejjednodušší, a tak jím začnu. Na počítači jsem si připravila kalendárium na rok 2013 a vytiskla ve velikosti 5 x 8,2 cm. Podklad pro něj tvoří obdélník čtvrtky o velikosti 5,4 x 8,6 cm s rohy zaoblenými pomocí rohové raznice. Kalendáriu jsem zakulatila rohy také a přilepila je na podklad. Druhou stranu jsem ozdobila výseky.


Samolepící bloček se mi často mačká a listy se odlepují. Když bude v obalu z pevnější čtvrtky, vydrží určitě víc. Základem je obdélník 20,2 x 8,2 cm s dvěma zaoblenými rohy (na kratší straně). Jeho delší stranu jsem pak rozměřila tak, aby se do něj samolepící bloček po naohýbání dobře vešel.

Dál jsem si vyměřila, kam umístit průchodky, a před upevněním je ještě podložila kolečky vyseknutými raznicí. Kolem nich se pak omotá provázek, který zajistí bloček před náhodným otevřením. Dozdobila jsem jen proužkem a bordurou z oranžové čtvrtky. Dovnitř se bloček jednoduše vlepí.


Minialbum jsem vyrobila z jedné dvanáctipalcové čtvrtky a dvou čtverců další čtvrtky o velikosti asi 10 x 10 cm. Návod na něj jsem našla kdysi dávno na youtube. Je jich tam spousta a tady je alespoň jeden z nich (budete-li chtít další, hledejte „meander book“ nebo „meander minialbum“).


Nakonec už opět jen dozdobení.


Taštička, do které se vejde menší sladkost nebo jiná maličkost, která obdarovaného potěší, je opět z obdélníku čtvrtky. Ten jsem ještě upravila podle nákresu – ustřihla jsem vyznačené části a naohýbala.


Taštičku jsem složila, slepila, přidala stužku provlečenou průchodkami a dozdobila.


Další návod na taštičku a spoustu inspirace můžete najít zde.