Miminkovské minialbum… ANEB JAK „NACPAT“ DO ALBŮMKU CO NEJVÍCE FOTEK

Foto a text Jíťa

Ráda dávám scrapbookové dárky, jsou osobní a myslím, že se ode mě ani jiné nečekají :-). Tentokrát jsem vyráběla albůmek pro sestřenku Evču a její holčičku Barunku.

Jako korpus jsem použila kartonové minialbum KETA, jednotlivé desky jsem potáhla čtvrtkami, a protože je albůmek pro holčičku, zvolila jsem bílo – zeleno – růžovou kombinaci papírů. Okraje všech fotek jsem  zvýraznila pilníkem na umělé nehty, je hrubší než ten klasický a na okrajích dělá zajímavý efekt.

Vždy mám problém s tím, že si nechám udělat velký počet fotek, které nutně potřebuji do alba „nacpat“, a korpus má jen čtyři desky. Mám ráda, když jsou stránky relativně jednoduché a vzdušné, takže bylo nutné rozšířit kapacitu alba pomocí různých schovávaček – kapsy (z fotek i z podkladových čtvrtek), harmonika a odklápěcí fotky. Kapsy vytvoříme tak, že z rubu na okraj fotografií nebo čtvrtky nalepíme oboustrannou lepící pásku (drží lépe než lepidlo) ve tvaru písmene U a přilepíme k podkladu.

Tam, kde jsem nějaké fotky schovala, jsem nalepila ozdobené kolečko – je dvojité, vyražené raznicí z obyčejné bílé čtvrtky a slepené dohromady, aby byl úchyt fotky pevnější. Okraje jsem inkoustovala a ozdobila holčičím motivem.

Zde je ukázka hotových „schovávaček“:

Stránky albůmku jsem doplnila převážně českými textovými razítky KETA, ale použila jsem i anglické výrazy, samozřejmě tak, aby „ladily“ s tématem fotek. Na každé stránce jsem použila i jednoduchý  doodling – čárkování (okraje kytky na titulní straně), šití, obloučky a kolečka na zadní straně.

Celý albůmek jsem spojila kovovými kroužky, dozdobila šifónovými stužkami s puntíky a doplnila kulatými oboustrannými visačkami s razítky. Celkem se mi do albůmku vešlo 38 fotek :-).