Silhouette – část sedmá aneb NOVINKY VE SVĚTĚ SILHOUETTU :)

Text Pettie

Dnes pro vás mám dvě novinky ze světa Silhouettu. První z nich je nová verze programu Silhouette Studio, která nedávno vyšla. Změny se týkají nejen neplacené verze (i když tam tak minimálně, že to při práci s programem nejspíš ani nepostřehnete), ale především Designerské edice. Druhou novinkou je nový typ přístroje Silhouette, který bude brzy na trhu.

V posledních dnech byl opět vylepšen program Silhouette Studio a jeho nejnovější verzi si můžete stáhnout zde. V neplacené verzi programu se mnoho změn neprojeví:

  • Byly odstraněny některé menší chyby předchozí verze.
  • Byla provedena vylepšení týkající se vzoru a měřítka.
  • Program je kompatibilní s přístrojem Silhouette Portrait (o něm si přečtete dále).
  • Jsou zde nové předvolby pro kreslení.
  • Zlepšení komunikace s online obchodem Silhouettu během stahování obrázků.

Popravdě při práci s programem jsem si zatím nevšimla žádné výrazné změny, která by se týkala těchto vylepšení. Jde přece jenom spíš o drobné úpravy, které zlepší práci programu. V Designerské edici už to ale vypadá zajímavěji.  Zde jsou nové funkce a vylepšení:

  • Možnost pracovat s kamínky (rhinestones) o velikosti 6ss (odpovídá přibližně 2 mm a je to prozatím nejmenší velikost kamínků).
  • Ukazatel středu rotace. Můžete si jej podle libosti posunout jakýmkoli směrem a dále podle něj otáčet objekt.
  • K dispozici jsou vám svislá a vodorovná vodítka, která vytvoříte jednoduše přetažením z oblasti pravítek směrem do pracovní plochy. Na každém vodítku je navíc vyznačena vzdálenost od okraje pracovní plochy a můžete je později podle potřeby posouvat. Na vodítka můžete samozřejmě přitahovat objekty a tak je lépe uspořádat apod.
  • Nový nástroj Kapátko, díky kterému můžete snadno zkopírovat vlastnosti jednoho objektu na druhý jediným kliknutím myši.

V listopadu se má na trhu objevit nový typ přístroje – Silhouette Portrait. Je to takový menší bráška Silhouettu Cameo. O něco menší, téměř o polovinu lehčí a řeže materiály o menší šířce. Na rozdíl od Camea, které zvládne až 12 palců, řeže Portrait materiály pouze do šířky 8 palců. Oproti Cameu navíc nemá LCD displej a slot na SD kartu. Cena má být kolem 200 USD a v ceně bude stejné příslušenství, jako má Silhouette Cameo.

A na závěr ještě několik odkazů:

http://blog.silhouetteamerica.com/

http://pinterest.com/silhouettepins/

http://www.facebook.com/silhouetteamerica

http://www.youtube.com/user/SilhouetteAmericaInc

***********************************************************************

Cca v půli listopadu budeme mít v nabídce našeho e-shopu i my doplňky k Silhouette. Ceny jsou pouze orientační, zatím nevíme, zda je evropský dodavatel po naskladnění nezmění. Ceny plánujeme zvýhodněné (nižší, než pro Evropu doporučené)

V případě, že máte o konkrétní zboží zájem, napište nám na mail obchod@hurapapir.cz . Do předmětu zprávy napište prosím CAMEO.

… SILHOUETTE MŮŽETE KOUPIT WWW.FORART.CZ