Vyrobte si vlastní TISSUE LEPÍCÍ PÁSKY… a také kytky :-)

Foto a text Aktijka

Stále tu mám spoustu nevybalených krabic… a čas na naskladnění bohužel není. Dnes se konečně dostaly na řadu TISUE WRAP nádherné poloprůsvitné papíry od Tima Holtze.  Hledala jsem k těmto papírům ilustrační video a narazila jsem na Tima Holtze, jak z tissue lepící pásky skládá kytičku. A jak jsem se tak na to koukala, napadlo mě si tu pásku vyrobit z klasické papírové lepící pásky. Je běžně dostupná v hobby marketech nebo papírnictví, nejčastěji se asi používá při malování pokojů 🙂

…video s podrobným postupem na výrobu kytky od Tima Holtze

Samozřejmě jsem to hned musela vyzkoušet, protože jak jednou něco odložím… zapomenu 🙁  Celé přáníčko, které jsem s kytkou udělala bylo hotové do 10ti munut. Je opět velmi jednoduché a zvládne jej opravdu každý i s minimem pomůcek.

Potřebujete:

  • papírovou lepící pásku
  • gumovou nebo skleněnou podložku
  • základ přáníčka, já použila čtvercový
  • razítko na pozadí + potisknutí pásky
  • razítkovací barvu distress na pozadí
  • voděodolnou razítkovací barvu na potištění lepící pásky

Postup:

Nejdříve jsem si potiskla přímo základ přáníčka velkým pozaďovým razítkem od firmy Aladine. Líbí se mi, že je univerzální a dá se použít s jakýmkoliv dalším  razítkem.

Pak přišla na řadu kytka. Papírovou lepící pásku jsem si nalepila na univerzální podložku, kterou požívám na barvení a embossování. Je hladká, páska se z ní pak lehce odrhne a stále lepí. Na potisk pásky jsem použila černý StazOn. Po otisku je vždy ihned suchý. Páska je přeci jen celkem hladká a běžné barvy budou schnout déle.

A teď už je na řadě motání kytky. Timovi to na videu jde táák lehce… no já se s tím trochu trápila 🙂 Nevím, jestli to můžu svádět na moje děti, ale mají krásné odbobí řevu….  Pospíchala jsem a první kytku umotala jak se dalo. Pásku jsem lepila na kolečko, které jsem si raznicí vysekla z bílé čtvrtky.

Do středu kytky jsem na oživení dala velký oranžový brads…