Namalujte si nadpis distresskami

Foto a text Astarte

Hledáte nějaký nový způsob, jak udělat nadpis? Chcete si vyhrát s barvami? Vyzkoušejte nanáše ní distress razítkovacích barev přes šablonu.

Celá metoda je velice jednoduchá. Na papír přiložte písmenkovou šablonu a houbičkou naneste barvu, případně více barev. Můžete použít buď okolí písmen (obrysy), čímž vybarvíte písmena, nebo naopak přiložit šablony písmen a vybarvit okolí. Před odebráním šablony můžete ještě písmena obtáhnout fixem, tenkou linkou nebo silněji, jak se vám zrovna hodí.

Jako šablonu jsem použila nadpis vyřezaný ze samolepicí fólie na Silhouette, který je na tohle velice šikovný. Šablona vám při práci nikam neujíždí, fólie jde pak snadno odlepit a většinou nezanechá vůbec žádnou stopu. Je mi jasné, že Silhouette nepatří k běžnému vybavení české scrapařky, ale ani bez něj se této metody nemusíte vzdávat. Jako šablony můžete použít zbytky ze samolepicích písmenek (nebo písmena samotná), čtvrtku, ze které si vyříznete písmena na Big Shotu, nebo si nadpis prostě vytiskněte na tiskárně a vystřihněte.