Razítka pro každou příležitost… veselé kočky :-)

Foto a text Astarte


Objevila jsem u Aktijky prima razítka.

Nebudou se asi líbit každému, ale mě nadchlo, že z jedné sady razítek zvládnu vytvořit přáníčko prakticky pro každou příležitost – kamarádce, milému, novomanželům, čerstvým rodičům, narozeninové i vánoční. Co víc chtít 🙂

Kromě kocourů jsem našla ještě podobně zaměřenou myší sadu.

Chtěla jsem si na kocourech vyzkoušet vybarvování akvarelovými pastelkami, narazítkovala jsem je proto StazOnem (který je voděodolný) na hladkou bílou čtvrtku.

Na nanášení a rozmývání barvy jsem použila vodní štětec a to takovým způsobem, že jsem si barvu nabírala přímo ze špičky pastelky. Snažila jsem se vám to vyfotit, ale nejsem chobotnice a zoufale mi k tomu chyběla třetí až čtvrtá ruka, takže omluvte sníženou kvalitu snímku 🙂

Některé motivy nebo části motivu jsem pak ještě zvýraznila nanesením vrstvy lepidla Diamond Glaze (stejné je i Glossy accents). Konkrétně celého kocoura s balónkem a pak vybarvené srdíčko u černobílého kocoura. Teď mě napadla taková odbočka.. je to kocour nebo kočka? Na mne asi působí Garfield syndrom a v téhle fyzické konstituci vidím jednoznačně kocoura. No a když se o ženský řekne, že je kočka, nevypadá přece takhle – tedy až na mne 🙂 Tak radši zpátky k Diamond Glazu. Vrstva lepidla způsobí jednak, že motiv je lesklý, dále, že je plastický, a také je to docela mokré lepidlo, takže akvarelové pastelky ještě trochu rozpustí, zvýrazní a zapustí do sebe. Osvědčilo se mi to. Lepidlo samozřejmě nechte zaschnout, můžete pak přidávat i další vrstvy.

Při vybarvování mě nachytala miš (tedy moje dcera Míša) a bylo to jasný – musí si „natiskat“ svoje kocoury a taky si udělat přáníčko.

Tady máte ještě pár hotových ukázek ode mne a já půjdu rozeslat přáníčka do světa, ať dělají radost.