Návod na VALENTÝNSKÉ ČOKOPŘÁNÍ

Foto a text Astrte

Já se na rovinu přiznám, že Valentýna moc neprožívám. Ale u spousty jiných lidí u nás už docela zabodoval, a navíc pro scrapbookařku a přáníčkářku je to taková vhodná příležitost, tak budou i nějaká valentýnská přáníčka. Ostatně toto téma se dá využít i kdykoliv jindy během roku, když chcete svého milého trošku romanticky naladit. Stačí pak vynechat magické slovíčko Valentýn (Valentine).

Podle mého názoru mají chlapi nějraději přáníčka s přidanou hodnotou 🙂  Takže když už valentýnské přání, tak s čokoládou. Vydala jsem se do specializovaného obchodu a prodavačka ze mne byla paf, protože hlavním kritériem bylo, abych měla tři čokolády stejné velikosti, pro jistotu různé chuti, a hlavně dostatečné malé a lehké, aby se mi vešly na přáníčko a nezbortily ho. Uspěla jsem.

Jedna čokoládka měla dokonce tak příhodný obal, že jsem toho zrovna využila a odladila jsem celé přání podle jejího designu. Zbylé dvě čokoládky jsem zabalila do barevně ladící scrapbookové čtvrtky a důkladně přilepila k obalu čokolády. Složení si tak už nikdo nepřečte, holt mi bude muset důvěřovat, že vím, co je pro něho nejlepší 🙂

Všechny tři čokoládky jsem vedle sebe přilepila na pevnou čtvrtku (pro jistotu rovnou dvojitou, aby to unesla) a nainkoustovala jsem kraje. Neměla jsem správný odstín fialové, takže jsem při inkoustování postupně přes sebe namíchala tři jiné barvičky a docela se zadařilo.

První čtvrtku s čokoládkami jsem pro jistotu ještě převázala stuhou – jak pro oko tak pro funkčnost – a celé přáníčko nalepila na finální podklad. Na novém Big Shotu jsem vyřízla písmenka, obtáhla je lesklou gelovkou a nalepila navrch. „Be mine“ je částečná zkrácenina klasického anglického „Be mine, Valentine!“. V překladu to znamená „buď můj“. Přáníčko dostane moje kamarádka pro svého muže – on je to ajťák, tak jsem zůstala u angličtiny 🙂

Astarte